TRENER

Gašper Potočnik prevzema košarkarje Uniona Olimpije

Objavljeno 10. junij 2015 18.40 | Posodobljeno 10. junij 2015 18.40 | Piše: STA, Ma. F.

Potočnik je že med leti 2007 in 2010 v članski ekipi deloval kot pomočnik.

LJUBLJANA – Union Olimpija ima od danes dalje novega glavnega trenerja članske ekipe. Funkcijo prevzema slovenski strokovnjak Gašper Potočnik. Potočnik je že med leti 2007 in 2010 v članski ekipi deloval kot pomočnik, v različnih vlogah se je preizkusil tudi v drugih slovenskih klubih in reprezentancah.

Potočnik je s Krko osvojil naslov državnega prvaka, zadnji dve sezoni pa je uspešno vodil mladinski pogon Uniona Olimpije. Hkrati je pomočnik trenerja Jureta Zdovca v slovenski članski reprezentanci, s klubom pa je danes sklenil dveletno sodelovanje.

»Najprej bi se rad zahvalil vodstvu kluba in pokroviteljem za ponujeno priložnost in izkazano zaupanje. Zavedam se, je pred klubom zahtevno obdobje, pred nami pa odgovorna naloga, za katero pa verjamem, da jo skupaj s sodelavci ob pravi strategiji in veliki meri potrpljenja lahko v doglednem času dobro izpolnimo. Naredil bom vse, kar bo v moji moči, da v okviru finančnih zmožnosti sestavimo kar se le da dober igralski in strokovni mozaik in tako postavimo dobre temelje, ki bodo osnova za trdo delo in dokazovanja željno ekipo. Želim si, da bi z delom in zvrhano mero borbenosti prepričali čim večje število navijačev, saj košarko igramo prav zaradi njih,« je ob podpisu pogodbe dejal Potočnik.

Deli s prijatelji