EP 2014

Gajić gre iz osirja v morsko nirvano

Objavljeno 24. oktober 2012 09.34 | Posodobljeno 24. oktober 2012 09.34 | Piše: Marko Uršič

Slovenski rokometaši začenjajo odisejado za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2014. Draganu Gajiću, obtoženemu v aferi Montpellier, preiskovalni sodnik spet dovolil igrati.

Dragan Gajić za Montpellier še ne igra, bo pa v dresu slovenske reprezentance. Foto: Uroš Hočevar

Rokometaši ne počivajo. Liga prvakov je šla na kratek počitek, bodo pa reprezentančni igralci vstali iz postelje, upajmo, ne na levo nogo, in začeli kvalifikacije za evropsko prvenstvo na Danskem leta 2014. Slovenski možje so v skupini z Islandijo, Romunijo in Belorusijo, na zbor stare celine pa vodita prvi dve mesti. Selektor Boris Denič je za uvod (Romuni 31. oktobra v Kopru in Belorusi 4. novembra v Minsku) na seznam uvrstil 19 reprezentančnega rokometa željnih mladcev. Ko se oči zazrejo na papir, seveda takoj v oči pade vpoklic desnega krila Dragana Gajića. Član francoskega prvaka Montpellierja, to seveda poznamo, je med sedmimi obtoženimi goljufije v aferi športnih stav in domnevnega prirejanja izida tekme med Južnimi Francozi in Bretonci iz Rennesa.

Denič s petimi legionarji
Selektor rokometne reprezentance Slovenije Boris Denič je za tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo proti Romuniji in Belorusiji vpoklical naslednje igralce – vratarja: Gorazd Škof (Cimos Koper), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško); levi krili: Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), Jure Dobelšek (Cimos Koper); levi zunanji: David Špiler (Croatia osiguranje Zagreb), Klemen Cehte (Gorenje), Nenad Bilbija (Minden); srednji zunanji: Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Marko Bezjak (Gorenje), Sebastian Skube (Celje Pivovarna Laško), Dean Bombač (Cimos Koper); desna zunanja: Jure Dolenec (Gorenje), David Miklavčič (Gorenje); desni krili: Dragan Gajić (Montpellier), Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško); krožni napadalci: Miha Žvižej (Fenix Toulouse), Matej Gaber (Gorenje), Uroš Bundalo (Cimos Koper), Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško).

Z dovoljenjem

A novost je ta, da je preiskovalni sodnik v Montpellierju Celjanu od petka znova dovolil rokometno dejavnost. Gajić lahko vadi z moštvom iz pokrajine Languedoc-Roussillon in zanj igra, tudi mednarodno ni ovir, da ne bi oblekel dresa s Triglavom in Adrijanskim morjem na srcu. Francoski sodnik vratarja Primoža Prošta ni olajšal bremena prepovedi, še vedno ne sme imeti stika s soigralci, torej niti z Gajićem ne.

V nedeljo ni igral

Ravno zato je bila Deničeva dilema le v tem, ali za akcijo rokometnih Slovencev pokliče Gajića ali Prošta, oba ne, saj se po pravnem pouku iz dežele galskih petelinov ne smeta družiti. Sodna prepoved za prav tako obtožene Nikolo in Luko Karabatića, Prošta in Issama Teja namreč še velja, nanjo so se pritožili, obravnava je bila pretekli torek, prizivno sodišče pa bo odločalo jutri. Vodstvo Montpellierja je tudi že naznanilo, da bo igralce poklicalo na pogovor v klub, ko bo vsem sproščena prepoved medsebojnih stikov. Gajić je, denimo, upal, da bo v nedeljo že zaigral na gostujoči tekmi 6. kroga francoskega prvenstva med Montpellierjem in Ivryjem. Južni Francozi so zmagali z 32:28, na razpredelnici zasedajo četrto mesto, levorokega Celjana pa ni bilo v moštvu. Tako se bo Gajić ob dejavnosti izbrane vrste na slovenski morski obali lahko odpočil od francoskega osirja, ki mu je bil podložen v zadnjem mesecu.

Deli s prijatelji