OKREPITEV

Gagner deveti NHL-igralec v ligi EBEL

Objavljeno 16. oktober 2012 12.31 | Posodobljeno 16. oktober 2012 12.35 | Piše: R. T., STA

Kanadčan Sam Gagner iz moštva Edmonton Oilers bo okrepil celovški KAC.

CELOVEC – Pri celovškem hokejskem klubu KAC so sicer zamudili prvi val okrepitev iz lige NHL, ki se je razširil v ligi EBEL, a so zdaj zamujeno nadoknadili. Potem ko so se pred dnevi dogovorili za sodelovanje s Kanadčanom Tylerjem Myersom, bo rdeči dres oblekel še njegov rojak Sam Gagner.

Kot je na spletni strani sporočil koroški klub, bo 23-letni napadalec Edmontona začasno nadomestil poškodovana Gregorja Hagerja in Raphaela Herburgerja.

Osem točk na eni tekmi

Gagner je v NHL zbral 77 golov in 143 podaj na 366 tekmah. Za vrhunec kariere pa je poskrbel letos februarja, ko je ob zmagi svoje ekipe z 8 : 4 proti Chicagu dosegel štiri gole, pri drugih štirih pa je bil podajalec. Z osmimi točkami na eni tekmi se je takrat pridružil redkim izbrancem v NHL s takim dosežkom, v tej družbi pa je med drugimi tudi legendarni Wayne Gretzky.

Na naboru NHL ga je Edmonton izbral kot šestega leta 2007. V Celovcu so, kot je za zvezdnike iz NHL že običajno, s Kanadčanom podpisali pogodbo do konca sezone s klavzulo o takojšnjem odhodu, ko se bo liga začela, na Koroškem pa ga pričakujejo že v četrtek.

Deveterica iz lige NHL

V razširjenem avstrijskem prvenstvu, ligi EBEL, je tako z Gagnerem že devet igralcev iz lige NHL: Slovenec Jan Muršak pri Telemach Olimpiji, Kanadčani Corey Potter pri Dunaju, Bryan Bickell v Znojmu, Dustin Jeffrey pri Medveščaku in Tyler Myers v Celovcu, Avstrijci Michael Grabner v Beljaku, Thomas Vanek v Gradcu ter Andreas Nödl v Innsbrucku.

Deli s prijatelji