PRIPRAVE

Futsal: Slovenija remizirala s Španijo

Objavljeno 06. januar 2014 22.42 | Posodobljeno 06. januar 2014 22.43 | Piše: STA, Mo. S.

Junak tekme je bil Kristjan Čujec, ki je zadel trikrat.

Kristjan Čujec.

MARIBOR – Slovenska reprezentanca v futsalu je na prvi pripravljalni tekmi proti šestkratnim evropskim in dvakratnim svetovnim prvakom Špancem iztržila nedoločen rezultat 5 : 5 (2 : 3). 

Domača zasedba je začela v postavi Damir Puškar, Igor Osredkar, Kristjan Čujec, Rok Mordej, Alen Fetić, gostje pa z Rafaelom, Ortizom, Martinezem, Fernandaom ter Aicardom. Španci so tekmo pred 3300 gledalci v dvorani Tabor začeli silovito in po sedmih minutah vodili s 3 : 0.

Prvo zrelo slovensko priložnost je imel Čujec v 9. minuti. Takrat se je na levi strani otresel tekmecev in meril proti vratom Rafaela, a je žoga šla mimo. V 18. minuti je z leve vnovič sprožil meril Čujec, toda španski vratar je obranil njegov poizkus, strel kapetana Osredkarja pa je šel preko vrat.

Slovenija in Španija se bosta še enkrat pomerili v torek ob 19.30 v Litiji.

Nagrada za slovenski trud je prišla v 19. minuti. Po uigrani akciji je Čujec zadel za 1 : 3. Španci so v nadaljevanju zrušili Osredkarja, z igro pa nadaljevali, saj so jim sodniki dosodili žogo. A to domačinov ni zmedlo – nepopustljivi Osredkar se je dokopal do žoge in jo poslal v zgornji levi kot za 2 : 3. Po minuti odmora so gostje storili še šesti akumulirani prekršek, Čujčev strel z 10-metrovke pa je vratar ustavil.

Čujec junak tekme

Španci so silovito začeli tudi drugi del. V 21. minuti je Damir Puškar obranil strel Sergia Lozana, v 22. minuti pa je bilo 3 : 3 – zadel je Osredkar.

V 25. minuti je bil zaradi posredovanja zunaj svojega prostora izključen Puškar, nadomestil ga je Igor Bratič, Lozano pa ga je matiral s prostega strela. V 32. minuti je dvorana Tabor spet skočila na noge – Bratič je izkoristil nezbranost v ekipi Španije. Preko celega terena je na drugi stran našel Čujca, ki je žogo pospravil v mrežo za izenačenje na 4 : 4. Kmalu so Španci spet povedli, nato pa je v zadnjih treh minutah in pol Slovenija poskusila izenačiti z igralcem vratarjem v polju. Na to mesto je vstopil Alen Fetić, Bratič pa se je preselil na klop. Tveganje se je obrestovalo, v 39. minuti je Čujec izenačil na 5 : 5 s strelom z leve strani.

Deli s prijatelji