TOUR DE FRANCE

Froome zmagovalec sedme etape, Brajkovič osmi

Objavljeno 07. julij 2012 19.36 | Posodobljeno 07. julij 2012 19.37 | Piše: Mi. S., STA

Janiju Brajkoviču zaključni vzpon 199 kilometrov dolge proge ni ustrezal, a se je po petkovi grozljivki vendarle izkazal.

METZ – Britanec Chris Froome je zmagovalec sedme etape kolesarske dirke po Franciji, prve težje na letošnji tritedenski preizkušnji. Glavni pomočnik prvega favorita in rojaka Bradleyja Wigginsa je bil najmočnejši na zahtevnem zaključnem vzponu, uspeh ekipe Sky pa je zaokrožil Wiggins, ki je s tretjim mestom v etapi prevzel skupno vodstvo.

Med obema Britancema se je uvrstil lanski zmagovalec Cadel Evans, ki se je v skupnem seštevku zavihtel na drugo mesto, za Wigginsom zaostaja deset sekund. V prvi skupini je na cilj prišel še Vincenzo Nibali.

Janiju Brajkoviču zaključni vzpon 199 kilometrov dolge proge ni ustrezal, a se je po petkovi grozljivki vendarle izkazal. Z zaostankom 46 sekund je zasedel osmo mesto, v skupnem seštevku pa prišel na 17., za Wigginsom zaostaja tri minute in štiri sekunde. Naslednjo priložnost za novo izboljšanje bo imel že v nedeljo, ko bo na sporedu nova zahtevna etapa.

Deli s prijatelji