PO FRANCIJI

Froome z zmago v kraljevski etapi še korak bližje zmagoslavju

Objavljeno 14. julij 2013 18.54 | Posodobljeno 14. julij 2013 18.55 | Piše: STA, Mo. S.

Edinega slovenskega predstavnika Kristijana Korena (Cannondale) ni bilo med najboljšimi.

Froome med današnjo preizkušnjo.

GRENOBLE – Britanec Christopher Froome je storil še en velik korak h končnemu zmagoslavju na 100. kolesarski dirki po Franciji. V kraljevski, 15. etapi, ki se je končala z vzponom na legendarni Mont Ventoux, je kolesar Skya spet pokazal svojo premoč in zanesljivo premagal vse tekmece, s tem pa si je najbrž priboril neulovljivo prednost.

Pred Nizozemcem Baukejem Mollemo ima zdaj štiri minute in 14 sekund prednosti, še 11 sekund več pa zaostaja Španec Alberto Contador. Britanca tako v zadnjih šestih etapah, vsaj glede na predstave, ki jih kaže, lahko zaustavi le kakšen nepredvidljiv dogodek.

Drugi Kolumbijec, tretji Španec

Na francoski državni praznik, padec Bastilje, je drugo mesto zasedel Kolumbijec Nairo Quintana, ki je v skupini favoritov napadel prvi, a ni zdržal do konca. Froome ga je dohitel, v zadnjih dveh kilometrih pa pustil 29 sekund za seboj. Kljub temu je Kolumbijec izpolnil cilj, saj je oblekel belo majico najboljšega mladega kolesarja. Tretje mesto je zasedel Španec Mikel Nieve.

Etapa je bila zahtevna, pred 21 kilometrov dolgim zaključnim vzponom je bila v begu deveterica kolesarjev, med njimi tudi Slovak Peter Sagan. Ta je dobil vmesni sprint, s tem pa še povečal prednost v točkovanju za zeleno majico najboljšega po točkah.

Edinega slovenskega predstavnika Kristijana Korena (Cannondale) ni bilo med najboljšimi.

Deli s prijatelji