PO FRANCIJI

Froome do zmage in rumene majice vodilnega

Objavljeno 06. julij 2013 19.43 | Posodobljeno 06. julij 2013 19.45 | Piše: STA, Mo. S.

Christopher Froome ima v skupnem seštevku zdaj 51 sekund prednosti pred Portejem, na tretjem mestu je Valverde, ki zaostaja minuto in 25 sekund.

Christopher Froome.

TOULOUSE – Britanec Christopher Froome (Sky) je v osmi etapi kolesarske dirke po Franciji z napadom dobrih pet kilometrov pred ciljem ugnal vso konkurenco in z zmago oblekel rumeno majico vodilnega. Na 195 kilometrov dolgi preizkušnji od Castresa do Ax-3 Domainesa je za seboj pustil moštvenega kolega, Avstralca Richieja Porteja.

Današnja etapa je bila prva gorska na letošnjem jubilejnem Touru, ekipa Sky s Froomom pa je vseskozi nadzorovala dogajanje. Froome je napadel dobrih pet kilometrov pred ciljem, njegovemu ritmu pa ni mogel slediti nihče.

Kolumbijec je popustil

Na dobri poti do etapne zmage je bil Kolumbijec Nairo Alexander Quintana Rojas, ki je napadel 36 kilometrov pred ciljem, prvi prečkal najvišjo točko 100. dirke po Franciji – Port de Pailheras z 2001 metrom nadmorske višine –, a ga je glavnina ujela 5,3 kilometra pred ciljem. Takrat je tudi napadel Froome in si do konca privozil 51 sekund prednosti pred drugouvrščenim Portejem. Tretje mesto si je prikolesaril Alejandro Valverde.

Froome ima v skupnem seštevku zdaj 51 sekund prednosti pred Portejem, na tretjem mestu je Valverde, ki zaostaja minuto in 25 sekund.

Deli s prijatelji