DOPINGIRAN

Frank Schleck pravi, da je bil zastrupljen

Objavljeno 18. julij 2012 16.01 | Posodobljeno 18. julij 2012 16.01 | Piše: A. L., STA

Kolesar je zavrnil trditve, da uživa prepovedane substance.

Frank Schleck je bil pozitiven na dopinškem testu.

PAU – Luksemburžan Frank Schleck, ki je bil v torek pozitiven na dopinškem preizkusu, je zavrnil trditve o uživanju prepovedanih substanc. Eden od favoritov za končno zmagoslavje na letošnji dirki po Franciji je dejal, da je bil zastrupljen.

Adut izločen

V telesu 32-letnega luksemburškega kolesarja RadioShacka so na testiranju, ki so ga opravili 14. julija, našli sledi diuretika xipamid. Vodja ameriške poklicne kolesarske ekipe Johan Bruyneel je svojega aduta že izločil iz moštva, čeprav mu Mednarodna kolesarska zveza (Uci) ni izrecno prepovedala nadaljnjega nastopa na Touru, hkrati pa je skupaj s Schleckom zahteval izsledke dopinškega preizkusa B. Ta naj bi bil znan v naslednjih štirih dneh.

Suspenz

»Xipamid ni zdravilo, ki ga uporabljamo v naši ekipi, zato smo ga suspendirali. Ne glede na to, da za zdaj še ni 100-odstotnih dokazov, je bolje, da Schlecka izločimo iz dirke,« je po neprijetnem razkritju dejal Bruyneel.

Schleck je bil po petnajstih etapah na skupnem 12. mestu, za vodilnim Britancem Bradleyjem Wigginsom pa je zaostajal devet minut in 45 sekund.

Deli s prijatelji