ZASLUŽENO

Francoski rokometaši do tretjega naslova evropskih prvakov

Objavljeno 26. januar 2014 20.16 | Posodobljeno 26. januar 2014 20.17 | Piše: STA, Mo. S.

V finalnem obračunu so domačine premagali z 41 : 32.

HERNING – Francoska moška rokometna reprezentanca je osvojila naslov evropskih prvakov, potem ko je v današnji finalni tekmi v Herningu premagala Dansko z 41 : 32 (23 : 16).

Galski petelini so na najboljši mogoči način odprli tekmo. Po pičlih osmih minutah so si priigrali pet golov prednosti (7 : 2) in povsem utišali do zadnjega kotička napolnjeno dvorano Jyske Bank Boxen. Danski rokometaši so bili povsem nebogljeni, predramila jih ni niti minuta odmora Ulrika Wilbeka, tudi nekatere kadrovske menjave niso pomagale k njihovi boljši predstavi, v še večje težave pa so zašli v 17. minuti, ko so jim trikolorji ušli na +9 (13 : 4).


Kdo se je izkazal in kdo ne?

V francoski izbrani vrsti sta bila najučinkovitejša Michael Guigou z 10 in Valentin Porte z 9 goli, vratar Thierry Omeyer pa je zbral 12 obramb. Mikkel Hansen jih je za Dansko dosegel 9 , razočarala pa sta oba vratarja Niclas Landin in Yannick Green, ki sta v prvem polčasu ubranila le 3 strele, v drugem pa še dodatnih 7.

Wilbek je pihal od jeze, do finalne tekme njegovi tako rekoč popolni varovanci so na igrišču doživeli pravi rokometni mrk, podobno kot na lanskem svetovnem prvenstvu, ko so jih Španci v finalu premagali z neverjetnih 35 : 19.

Izbranci francoskega selektorja Clauda Onestaja v drugi polovici tekme niso popustili niti za ped, vseskozi so držali gostitelje na varni razdalji in zanesljivo dobili zadnje tekmovalno dejanje na 11. evropskem prvenstvu na Danskem.

Deli s prijatelji