REPREZENTANCA

FOTO: Z avtobusom Slovenija in ključno besedo #junaki na priprave

Objavljeno 19. julij 2013 17.54 | Posodobljeno 19. julij 2013 17.59 | Piše: STA, M. U.

Treningi za evropsko prvenstvo bodo dolgi in naporni.

Foto: Drago Perko

LJUBLJANA – Slovenska košarkarska reprezentanca je začela priprave na evropsko prvenstvo, ki ga bo naša država gostila od 4. do 22. septembra. Iz Ljubljane v Rogaško Slatino je odpotovalo 13 igralcev, trije – Boštjan Nachbar, Mirza Begić in Nebojša Joksimovič – pa se ji bodo pridružili naslednji teden. Izbranci selektorja Božidarja Maljkovića – od najboljših so manjkali le Erazem Lorbek, Beno Udrih in Saša Vujačić – so bili na zboru pred Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS), kjer jih je pričakal lično poslikani avtobus z napisom Slovenija in ključno besedo za twitter #junaki, dobre volje.

»Biti izbran v državno selekcijo, ki bo nato igrala pred domačo publiko, in to na največjem športnem dogodku v zgodovini Slovenije, je velika čast in hkrati obveza. Ta mesec in pol priprav, ki je pred nami, moramo čim bolje izkoristiti, saj hočemo na evropskem prvenstvu doseči odmeven rezultat,« pravi kapetan reprezentance Jaka Lakovič. Podobnega mnenja je tudi prvi zvezdnik ekipe Goran Dragić.

»Veselil sem se začetka priprav, saj je tu pri nas to precej drugače kot v ZDA. Tam se igralci držijo bolj zase, mi pa smo kot velika družina in skupaj počnemo marsikaj. Pred seboj imamo življenjski projekt, ki ga moramo čim bolje izkoristiti, saj nove priložnosti za dober rezultat pred domačimi gledalci ne bomo imeli.«

Priprave bodo dolge in naporne

Skupno 41 dni ob zgolj šestih prostih dnevih. V tem času bo reprezentanca odigrala 12 prijateljskih tekem – od teh 10 v Sloveniji – in zamenjala praktično sedem prizorišč. Priprave bo začela v Rogaški Slatini, se nato preselila v Zreče, kasneje v Kranjsko Goro in za nekaj dni v Beograd, ob koncu avgusta pa se bo podala še na Obalo ter preizkusila prizorišči EP v Celju in Ljubljani.

Prva prijateljska tekma Slovenijo čaka naslednji petek proti Ukrajini

Dva dni pozneje se bo pomerila z Makedonijo v Litiji, od 2. do 4. avgusta pa jo v Celju čaka turnir Laško, na katerem bodo nastopile še Latvija, Srbija in Turčija. Uvodno tekmo prvenstva bo Slovenija igrala 4. septembra proti Češki v Celju. Naslednji dan jo čaka Španija, sledi dan premora, nato pa še Gruzija, Hrvaška in Poljska. »Čeprav ne bomo nastopili z najmočnejšo reprezentanco, ki jo ima na voljo Slovenija, lahko zagotovim, da bomo na prvenstvu igrali dobro košarko, da se bomo borili in da bomo v ponos prebivalcem Slovenije. Hkrati sem prepričan, da bo prvenstvo odlično organizirano in da bo spomin na ta dogodek še dolgo ostal v glavah Slovencev,« je poudaril selektor Božidar Maljković.

 


 

Deli s prijatelji