BOKS

FOTO in VIDEO: Vladimir Kličko boljši od Jenningsa

Objavljeno 26. april 2015 10.45 | Posodobljeno 26. april 2015 10.45 | Piše: STA, A. L.

»Njegove udarce sem zlahka prenašal. S tem, kakor je boksal, mi med dvobojem ni mogel prav škoditi,« je povedal Jennings.

NEW YORK – V dvoboju težke kategorije za naslov prvaka po verzijah IBF, WBO in WBA je Ukrajinec Vladimir Kličko premagal izzivalca Američana Bryanta Jenningsa. V slovitem Madison Square Gardnu je 39-letni Kličko po 12 rundah in neprepričljivi borbi po točkah s 118 : 109, 116 : 111 in 116 : 111 ugnal sedem centimetrov nižjega Američana.

Kličko, 198 centimetrov visoki ukrajinski orjak, je tokrat v svoji 67. poklicni borbi dosegel že 64. zmago in je svetovni prvak zadnjih devet let. Njegov zadnji poraz je star že 11 let, tokrat je naslov ubranil 18. zapored.

Devet let mlajši Jennings je moral v svoji 20. poklicni borbi priznati prvi poraz. Poleg tega, da je od Klička sedem centimetrov manjši, je tudi na tehtnico pred dvobojem spravil sedem kilogramov manj.

»Zelo težko ga je bilo zadeti« 

Gledalci niso prišli na svoj račun, dvoboj ni postregel s spektaklom. Kljub spodbujanju s tribun se je prvak znova zatekel k svojemu značilnemu slogu boksanja, kjer je počel le tisto najnujnejše, šele v zadnji rundi je nasprotniku prizadejal enega redkih težkih udarcev. »Včasih dvoboj ne steče tako, kot si želiš. Zelo težko ga je bilo zadeti, je zelo dober boksar,« je po dvoboju dejal Kličko.

Izzivalec Jennings je bil v drugem delu dvoboja dejavnejši v ringu, a ni našel načina, kako ogroziti prvaka. »Njegove udarce sem zlahka prenašal. S tem, kakor je boksal, mi med dvobojem ni mogel prav škoditi,« je povedal Jennings.

Kličko je svetovni prvak že devet let, s 27 dvoboji pa je poskrbel za rekord v najtežji kategoriji. Do zdaj sta bila rekorderja Muhammad Ali in Larry Holmes, ki sta imela po 26 dvobojev za naslov prvaka v tej kategoriji.

Deli s prijatelji