USPEH

FOTO: Slovenski odbojkarji so se uvrstili v drugo kakovostno skupino

Objavljeno 02. julij 2016 21.05 | Posodobljeno 02. julij 2016 21.07 | Piše: STA, M. U.

Slovenci so bili boljši od Nemcev.

Foto: OZS

FRANKFURT – Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je uvrstila v drugo kakovostno skupino svetovne lige. V finalu zaključnega turnirja tretje skupine v Frankfurtu je premagala Nemčijo s 3 : 1 (19, 18, 21, 20). Slovenci pred 2200 gledalci v Frankfurt Areni v prvih dveh nizih niso imeli nobenih težav. Od Nemcev so bili boljši v vseh elementih, niso imeli niti ene slabe točke in so se do vodstva z 2 : 0 praktično sprehodili.

A v takem ritmu niso zdržali. V tretjem nizu ni bilo več pritiska s servisi, pojavljati so se začele napake, kar so nepopustljivi Nemci znali kaznovati. Dobili so tretji niz, a to je bilo to tudi vse. Gianiju je uspela zamenjava podajalca, servis se je vrnil, ko pa ta deluje, so tekmeci bolj ali manj brez moči.

Napovedovalcu v dvorani tako ni preostalo drugega, kot da ponavlja, da je Nemce premagala srebrna ekipa z evropskega prvenstva, navijačem pa je vlival upanje, da bo mogoče zvečer drugače in da se bo elf na evropskem nogometnem prvenstvu maščeval Gianiju in preostalim italijanskim članom slovenskega strokovnega štaba.

Deli s prijatelji