MITJA PETAN

FOTO: Slovenec pometel s svetovno konkurenco v fitnesu

Objavljeno 20. junij 2017 22.57 | Posodobljeno 20. junij 2017 23.00 | Piše: S. U.

Brežičan Mitja Petan je postal svetovni prvak.

CARTAGENA – Brežičan Mitja Petan je osvojil lovoriko IBFF (International bodybuilding and fitness federation oz. Mednarodne zveze za bodibilding) svetovnega prvaka v kategoriji Mr. Physique. Na tekmovanju je nastopil tudi Miha Košir, tekmovalec v kategoriji Mr. Athletic small in kategoriji Bodybuilding Middle ter zasedel 2. in 4. mesto.

Mitja je v španski Cartageni stopil na vrh in tako vnovič dokazal svojo premoč v svetovnem fitnesu. V slabih dveh mesecih je v svoji kategoriji pobral vse naslove: naziv Mr. Atlantic na Tenerifu, prepričljivo 1. mestu na državnem prvenstvu v Rušah, naslov evropskega prvaka v Budimpešti in na koncu še naslov svetovnega prvaka. 

Upravičil vlogo favorita

»To je bilo zame že četrto tekmovanje v letošnjem letu. Na tekmovanje sem se odpravil v vlogi tihega favorita, saj sem pred tem osvojil že tri naslove. Samo tekmovanje je bilo zelo naporno zaradi visokih temperatur, saj je na jugu Španije veliko bolj vroče kot tu. Osvojitev naslova svetovnega prvaka v kategoriji Mr. Physique Tall je zame največji dosežek v moji športni karieri in je plod večletnega truda, izkušenj in stroge discipline pri prehrani,« nam je zaupal Mitja. K uspehu pa so mu veliko pripomogli trener slovenske ekipe IBFF Duško Madžarević, s katerim sodeluje že vrsto let, žena Eva, ki mu pomaga pri pripravi obrokov, in sin Mark, ki je njegov največji navijač in motivator.

 

Deli s prijatelji