PRESTIŽNI TURNIR

FOTO: Serena Williams do šeste zmage v Wimbledonu

Objavljeno 11. julij 2015 18.45 | Posodobljeno 11. julij 2015 18.45 | Piše: STA, S. U.

Prva nosilka turnirja z nagradnim skladom 37,17 milijona je skupno dosegla že 21. posamično zmago na turnirjih za grand slam.

WIMBLEDON – Ameriška teniška igralka Serena Williams je zmagovalka turnirja za grand slam v Wimbledonu. Prva nosilka turnirja z nagradnim skladom 37,17 milijona evrov je v današnjem finalu premagala Španko Garbine Muguruzo s 6 : 4 in 6 : 4 ter šestič osvojila prestižni turnir v Angliji, skupno pa je dosegla že 21. posamično zmago na turnirjih za grand slam.

Williamsova je na travnatih igriščih v All England Clubu slavila tudi v letih 2002, 2003, 2009, 2010 in 2012, v svoji bogati športni biografiji pa ima še po šest zmag na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu in odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku ter tri na odprtem prvenstvu Francije v Parizu.

Američanka je na tretjem mestu na večni lestvici najuspešnejših igralk na turnirjih za grand slam. Avstralka Margaret Court je dosegla 24, Nemka Steffi Graf pa 22 posamičnih zmag na najbolj uveljavljenih teniških turnirjih v Melbournu, Parizu, Wimbledonu in New Yorku. »Nikar ne bodi žalostna, ta pokal boš čez nekaj let zagotovo držala v svojih rokah,« je takoj po dvoboju – med podelitvijo priznanj – Williamsova dejala svoji finalni tekmeci. »Bila sem pod pritiskom, čutila sem ga med celotnim dvobojem, a najbolj pomembno je, da sem na koncu zmagala in zaradi tega sem presrečna,« je še dodala Američanka.

Za 33-letno Williamsovo je to skupno že 36. zmaga na turnirjih za grand slam, v svoji bogati karieri je 13-krat slavila v ženskih in dvakrat v mešanih dvojicah.

V nedeljo bo na sporedu moški finale med Srbom Novakom Đokovićem in Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Izid
– Wimbledon, grand slam (37,17 milijona evrov)
– finale:
Serena Williams (ZDA/1) – Garbine Muguruza (Špa/20) 6 : 4, 6 : 4

Deli s prijatelji