GROSUPLJE

FOTO: Košarkarski All Stars ekipi Joksimovića

Objavljeno 29. december 2013 23.43 | Posodobljeno 29. december 2013 23.44 | Piše: STA, Mo. S.

Na dnevu slovenske košarke so razglasili tudi najboljšega igralca letošnjega leta, ki je Goran Dragić.

GROSUPLJE – Košarkarsko leto 2013 se je v Sloveniji končalo s tradicionalnim dnevom slovenske košarke oziroma tekmo All Stars – najboljših igralcev lige Telemach. Zmagala je ekipa Nebojše Joksimovića, za najboljšega igralca tekme pa je bil izbran Ousman Senega Krubally iz Grosupljega.

V grosupeljski dvorani Brinje so se zbrali najboljši košarkarji iz domačega prvenstva (zaradi lažje poškodbe hrbta je manjkal Sani Bečirović), ki so dobri dve uri zabavali zbrane gledalce. Po treh četrtinah bolj prijateljske igre sta ekipi v zadnjih 10 minutah zaigrali resneje in na koncu je zasedba Joksimovića zmagala s 96 : 91.

Zasedba

Točke za zmagovalno ekipo, ki jo je vodil Zmago Sagadin, so dosegli: Jagodnik 20, Omić 17, Klobučar 12, Joksimović 10, Lapornik 8, Tratnik 7, Nikolič 7, Rebec 6, Brodnik 5, Krušič 2, in Fon 2. Na drugi strani pa so bili za zasedbo Eda Murića in Aleša Pipana uspešni: Krubally 23, Majstorović 11, Vujasinović 10, Bratož 9, Čebular 7, Hukić 7, Jurak 6, Jerman 6, Salin 6, Murić 4 in M. Sebič 2.

Kot običajno so bila na sporedu tudi spremljevalna tekmovanja. Občinstvo je v zabijanju najbolj navdušil član domačega kluba Grosuplje, 198 centimetrov visoki Američan Ousman Senega Krubally, v metanju trojk je prav tako zmagal domači matador Marko Antonijević, pa tudi v Sonyjevem izzivu je zmagala trojka z igralcem iz Grosupljega – Gregor Hrovat (Helios Domžale), Jaka Klobučar (Krka), Igor Tratnik (Grosuplje).

Najboljši je Goran Dragić

Prireditev je Košarkarska zveza Slovenija (KZS) izkoristila za podelitev priznanj najboljšim v iztekajočem letu. Kot najboljši slovenski igralec jo je prejel Goran Dragić, najboljši trener je bil Memi Bečirović, naj igralec iz lige Telemach je Jaka Blažič, najboljši mladi igralec pa Matic Rebec.

Pred glavno tekmo dneva so se predstavile tudi mlajše selekcije. V kategoriji do 12 let je bil najboljši košarkar Jernej Pustovrh (Janče), pri igralcih do 14 let Nejc Klavžar (Helios Domžale), do 16 let Žiga Žepič (Elektro gorenjska prodaja), do 18 let Jan Kosi in med najstarejšimi do 20 let Leon Šantelj (Famnit Koper).

Deli s prijatelji