EVROLIGA

FOTO: Fenerbahče prvič evropski prvak, Obradović devetič

Objavljeno 22. maj 2017 00.00 | Posodobljeno 22. maj 2017 00.21 | Piše: STA, S. U.

Luka Dončić je evroligo končal na četrtem mestu.

CARIGRAD – Košarkarji Fenerbahčeja so novi evropski klubski prvaki. V finalu zaključnega turnirja evrolige so premagali Olimpiakos z 80 : 64. Za Fenerbahče je to prvi naslov evropskega prvaka in hkrati prvi za klube iz Turčije.

Trener Fenerbahčeja, Srb Željko Obradović, je osvojil že svoj deveti evropski klubski naslov, in to s petimi različnimi ekipami – Partizanom, Juventusom, Realom, Panatinaikosom (petkrat) in zdaj s Fenerbahčejem. Za najboljšega igralca zaključnega turnirja je bil izbran center Fenerbahčeja Ekpe Udoh, ki je v polfinalu dosegel 18 točk, 12 skokov, osem podaj (indeks 36), v finalu pa 10 točk, devet skokov in štiri podaje (indeks 29).

Turki so pred bučnim občinstvom zasluženo prišli do zgodovinskega dosežka. Vseh štirideset minut so bili boljši, vprašanje zmagovalca pa so dokončno rešili v tretji četrtini, po kateri so vodili 60 : 48. Za zmagovalce sta največ točk dosegla srbska igralca Nikola Kalinić in Bogdan Bogdanović (po 17: skupaj sta dosegla sedem trojk Fenerbahčeja od 13), pri poražencih pa je bil najučinkovitejši Khem Birch (14 točk).

image

Luka Dončić najboljši mladi igralec

V tekmi za tretje mesto je CSKA premagal Real s 94 : 70. Luka Dončić niti tokrat ni bil razpoložen, v skoraj 22 minutah na parketu je dosegel šest točk. Kljub porazu se Real Madrid vrača v Španijo z dvema lovorikama. Sergio Llull je bil proglašen za najboljšega igralca evrolige, Dončić pa za najboljšega mladega igralca. Foto: Reuters

 

Deli s prijatelji