EP V KOŠARKI

FOTO: Dvorano na Jesenicah intenzivno prenavljajo

Objavljeno 17. junij 2013 09.17 | Posodobljeno 17. junij 2013 09.17 | Piše: D. P.

Še dva tedna sta prirediteljem na voljo, da sporočijo, koliko gledalcev si bo lahko ogledalo tekme v prenovljeni dvorani.

»Prepričan sem, da bo dvorana Podmežakla pravočasno nared. Veste, bil sem na mnogih tekmovanjih, pa so še zadnje dneve šminkali in urejali zadevo, zato me za Jesenice ni strah,« je generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Iztok Rems zavrnil vse morebitne namige, da jeseniška lepotica ne bo pravočasna zasijala v vsej svoji mogočnosti in lepoti.

»Čaka nas še glavni del. Upam, da ga opravimo uspešno. Dvorana je v intenzivni prenovi, dokončana pa naj bi bila do prve tekme,« je povedal Silvo Poljanšek, predsednik lokalnega organizacijskega odbora. Poljanšek je vesel, da bodo končno dobili objekt, ki ga bodo mirne duše imenovali dvorana. »To ne bo več hala,« je poudaril, generalko pa bodo Jeseničani doživeli 16. avgusta, ko v goste prihaja reprezentanca BiH, na drugi strani ji bo stala Slovenija. Da bo z novo dvorano lažje za celoten jeseniški šport, je prepričan tudi Rems, ki je še razkril, da je bila v času izbora krajev za organizacijo prvenstva jeseniška kandidatura najboljša.

Aleš Križnar, ki bedi nad organizacijo prvenstva, je pohvalil delo jeseniških organizatorjev, velike upe pa prireditelji stavijo tudi na navijače, ki na Jesenice prihajajo z Balkana (Srbija, Črna gora, Makedonija) ter Baltika (Latvija, Litva). Še dva tedna pa sta organizatorjem na voljo, da sporočijo, koliko gledalcev si bo lahko ogledalo tekme v prenovljeni dvorani. Prvega julija gredo vstopnice za prvi del v prodajo.

Deli s prijatelji