DAN SLOVENSKE KOŠARKE

FOTO: Cime najboljša legenda, tekma All Stars ekipi Mahkovica

Objavljeno 28. december 2014 22.16 | Posodobljeno 28. december 2014 22.17 | Piše: STA, S. U.

Dan slovenske košarke je v dvorano Stožice privabil dobrih 5000 gledalcev, največ pozornosti pa so požele košarkarske in nogometne legende.

Rešilec je odpeljal nesrečno žensko.

LJUBLJANA – Dan slovenske košarke je v dvorano Stožice privabil dobrih 5000 gledalcev, ki so lahko v 12 urah natrpanega programa videli praktično vse, kar premore Slovenija v tem športu. Tokrat so največ pozornosti požele košarkarske in nogometne legende, ki so se razšle z neodločenim izidom 69 : 69.

Stožice so bile prav na tekmi legend najpolnejše. Na parketu so se v mešanih ekipah predstavili Primož Brezec, Jaka Daneu, Slavko Duščak, Dušan Hauptman, Roman Horvat, Walter Jeklin, Ivica Jurković, Slavko Kotnik, Mario Kraljević, Marko Milić, Rašo Nesterović, Matjaž Smodiš in Rado Trifunović, pri nogometaših pa Mile Ačimovič, Aleš Čeh, Sebastijan Cimirotič, Mladen Dabanović, Marinko Galič, Amir Karić, Ilija Kitić, Igor Lazić, Milan Osterc, Miran Pavlin, Ermin Raković, Mladen Rudonja, Marko Simeunovič in Sašo Udovič.

Naziv najboljšega košarkarja med legendami je zasluženo dobil Sebastijan Cimirotič, ki je prikazal zavidljivo košarkarsko znanje. Med drugim je zadel tri trojke in bil s 15 točkami drugi strelec tekme. Več košev je dosegel le Primož Brezec (18), po 12 pa sta jih zbrala Goran Jagodnik in Marko Milič.

Booker najboljši igralec

Tekmo vseh zvezd je dobila ekipa Blaža Mahkovica, ki je Alena Omića in njegove izbrance premagala s 122 : 120, najboljši igralec pa je bil Chris Booker (Krka). Vmes so potekala klasična tekmovanja. V metanju trojk je zmagal Ceola Clark (Tajfun), v spretnostnem poligonu so bili najboljši Luka Lapornik (Krka), Dino Murić (Union Olimpija) in Žiga Dimec (Rogaška), pri zabijanju pa Kyle David Casey (Helios Suns).

Osrednjo košarkarsko prireditev leta je Košarkarska zveza Slovenije izkoristila za podelitev nagrad za leto 2014. Najboljši slovenski košarkar je Goran Dragić, najboljši trener Jure Zdovc, najbolj nadarjeni mladi igralec Aleksej Nikolić, prvo mesto med košarkarji lige Telemach pa je zasedel Jaka Klobučar.

Predstavili so se tudi igralci mlajših kategorij. V konkurenci do 13 let je bil za najbolj borbenega košarkarja izbran Kim Klavžar (Logatec), do 15 let Muhamed Nikočevič (Slovan), do 18 let Luka Kraljević (Helios Domžale), med najstarejšimi do 20 let pa sta največ točk dosegla Tilen Kodrin (20) in Jure Ritlop (18).

Deli s prijatelji