VODSTVO

FOTO: Celjani povedli z 2 : 0 v zmagah

Objavljeno 26. maj 2015 23.16 | Posodobljeno 26. maj 2015 23.16 | Piše: STA, A. L.

V gosteh so premagali velenjsko Gorenje.

VELENJE – Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji drugi tekmi finala končnice v gosteh premagali velenjsko Gorenje z 31 : 28 (16:12) in v zmagah povedli z 2 : 0. Tretja tekma bo v četrtek, 28. maja, v Celju.

Favorizirani rokometaši iz mesta ob Savinji so se druge finalne tekme lotile z identično strategijo kot na prvi tekmi, a njihova prevlada v Šaleški dolini kljub hitremu vodstvu s 5 : 2 v sedmi minuti ni bila izrazita. Velenjčani so jim bili povsem konkurenčni, predvsem pa so v prvem polčasu s pridom izkoriščali dokaj živčne reakcije Celjanov in dve izključitvi stebra obrambe Vida Poteke, ki si jih je prislužil v uvodnih 13 minutah.

Vseskozi v rezultatski prednosti

Celjani so bili vseskozi v rezultatski prednosti, v prvi polovici tekme so največ vodili za pet golov (v 27. minuti je bilo 15 : 10). Njihova prednost bi bila lahko še izrazitejša, a sta Luka Žvižej in Miha Zarabec zastreljala dve sedemmetrovki, ob tem pa je domači vratar Benjamin Burić zaustavil nekaj tekmečevih čistih strelov, tako da so na odmor odšli s prednostjo štirih golov (16 : 12).

Ves drugi polčas in vse do končnice tekme je bila rahla rezultatska prednost vseskozi na strani Celjanov, a Velenjčani so jim vztrajno dihali za ovratnik. Še pet minut pred koncem je bil izid izenačen (26 : 26), nato pa so gosti z goloma Davida Miklavčiča in Blaža Blagotinška povedli z 28 : 26 ter tekmo pripeljali do srečnega konca.

V celjski ekipi je bil najučinkovitejši Ivan Slišković z devetimi, v velenjski pa Staš Skube z osmimi goli.

Deli s prijatelji