BREZ PORAZA

FOTO: Celjani brezmadežno do 19. naslova državnih prvakov

Objavljeno 28. maj 2015 22.43 | Posodobljeno 28. maj 2015 23.44 | Piše: STA, S. U.

Sezono 2014/15 so končali z dvojno lovoriko in brez poraza na domačem prizorišču.

CELJE – Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tretji finalni tekmi končnice državnega prvenstva premagali velenjsko Gorenje s 33 : 30 (18 : 13) in po treh zmagah zanesljivo osvojili 19. naslov državnih prvakov. Izbranci Branka Tamšeta (zanj je to že četrti zaporedni naslov, pred prihodom v Celje je Velenjčane dvakrat popeljal do prvega mesta) so bili absolutni gospodarji slovenskih rokometnih igrišč, sezono 2014/15 so končali z dvojno lovoriko in brez poraza na domačem prizorišču.

Končno tretje mesto je osvojil mariborski Branik po dveh zmagah nad trebanjskim Trimom.

Vloga favorita  jim ni bila v preveliko breme

Celjani so v finalnih dvobojih veljali za absolutne favorite, nehvaležna vloga pa jim ni bila v preveliko breme. Po dveh zmagah so tudi tretji obračun začeli zanesljivo, poletna in raznovrstna igra jim je hitro prinesla lepo prednost. Za gostitelje je bil (predvsem to velja za novopečena reprezentanta Miho Zarabca in Vida Poteka) dodaten motiv navzočnost novega slovenskega selektorja Veselina Vujovića, ki si je skupaj s predsednikom Rokometne zveze Slovenije Franjem Bobincem ogledal današnji dvoboj v Zlatorogu.

Gostitelji so si že po devetih minutah igre priigrali prednost 8 : 4 in velenjsko klop prisilili na prvo minuto odmora. Ta je začasno zaustavila nalet domače ekipe, po njej razlika v njihovo korist ni več tako strmo naraščala, v 18. minuti so se jim gostje približali na dva gola zaostanka (11 : 9). A nato je znova nastopilo obdobje celjskih rokometašev, lepo zalogo v zadetkih pa so zadržali vse do konca prvega polčasa (18 : 13).

Celjani so porazno začeli drugi polčas, prvi gol so dosegli po dobrih šestih minutah, Velenjčani pa so jim medtem približali na dva gola (18 : 16). V nadaljevanju so vendarle uveljavili svojo moč, predvsem so imeli več energije, ki je primanjkuje rokometašem iz Šaleške doline po številnih zahtevnih tekmah v tem mesecu na domačem in mednarodnem prizorišču. Gostitelji so v 46. minuti povišali na 25 : 19 in tekmo brez stresnih trenutkov pripeljali do srečnega konca.

V celjski ekipi sta bila najučinkovitejša Zarabec z osmimi in Ivan Slišković s sedmimi goli, v velenjski pa sta Staš Skube in Mario Šoštarič dosegla po šest golov.

Deli s prijatelji