Predstavitvena informacija
Teniški igralci Argentine so prvič v zgodovini zmagovalci Davisovega pokala.

FOTO: Argentinci po epskem preobratu zavili Hrvaško v črno

Objavljeno 27. november 2016 23.15 | Piše: STA, S. U.

Teniški igralci Argentine so prvič v zgodovini zmagovalci Davisovega pokala.

ZAGREB – Teniški igralci Argentine so prvič v zgodovini zmagovalci Davisovega pokala 2016. V napetem finalu v Zagrebu sta današnji odločilni točki v dvoboju s Hrvaško prispevala Juan Martin del Potro in Frederic Delbonis ter zaostanek 1 : 2 spremenila v zmago s 3 : 2.

Delbonis je v zadnjem obračunu s 6 : 3, 6 : 4 in 6 : 2 ugnal Iva Karlovića, zvezdnik dneva pa je nedvomno del Potro, ki je po skoraj petih urah ugnal Hrvata Marina Čilića s 6 : 7 (4), 2 : 6, 7 : 5, 6 : 4 in 6 : 3 izenačil skupni izid na 2 : 2.

Del Potro je Argentini priboril prvo točko že v petek, ko je Karlovića odpravil v štirih nizih, pred tem pa sta za prvi triler finala poskrbela Čilič in Delbonis, dvoboj pa je po petih nizih dobil Hrvat. Čilič je nato v soboto v dvojicah združil moči z Ivanom Dodigom ter v dvoboju z del Potrom in Leonardom Mayerjem Hrvaški priigral vodstvo.

Argentina je bila v finalu Davisovega pokala že v letih 1981, 2006, 2008 in 2011, a je vselej ostala brez zmage. Hrvaška si je doslej edino zmago priigrala leta 2005, ko je v sklepnem obračunu premagala Slovaško.

Sicer pa je zanimivo, da so v zadnjih letih v finalu izrazito uspešnejše gostujoče reprezentance. Pred Argentinci je to v preteklih treh letih uspelo Čehom v Srbiji, Švicarjem v Franciji ter Veliki Britaniji v Belgiji.

Deli s prijatelji