OP ZDA

Fognini poskrbel za senzacijo, Nadala izločil po trilerju

Objavljeno 05. september 2015 13.25 | Posodobljeno 05. september 2015 13.27 | Piše: STA, Mo. S.

Nadala je izločil 32. igralec s svetovne teniške jakostne lestvice.

Fabio Fognini.

NEW YORK – Italijan Fabio Fognini je na teniškem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku poskrbel za prvovrstno senzacijo tretjega kroga. Po pravi grozljivki je v petih nizih s 3 : 6, 4 : 6, 6 : 4, 6 : 3, 6 : 4 izločil dvakratnega zmagovalca turnirja, nekdanjega prvega igralca sveta, Španca Rafaela Nadala.

Štirikratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam se je v zadnjih desetih letih prvič pripetilo, da je tako zgodaj izpadel z zadnjega turnirja za grand slam v sezoni. Nadal je imel pred črnim petkom sijajno grand slam statistiko kar 151 dvobojev, v katerih je vedno zmagal po dobljenih prvih dveh nizih.

Nadala je izločil 32. igralec s svetovne teniške jakostne lestvice Fognini, ki se bo v osmini finala pomeril s še enim Špancem Felicianom Lopezom, 18. nosilcem, ki je v treh nizih izločil desetega nosilca Kanadčana Miloša Raonića s 6 : 2, 7 : 6 (4), 6 : 3. Zadnji Italijan, ki se je uvrstil med najboljših šestnajst na turnirju za grand slam v New Yorku, je bil Davide Sanguinetti leta 2005.

Naprej tudi Đoković in Čilić

Medtem ko je Nadal, ki je bil osmi nosilec turnirja, končal nastope, pa se je v naslednji krog prepričljivo uvrstil prvi favorit za krono Novak Đoković, ki je odpravil Italijana Andreasa Seppija s 6 : 3, 7 : 5, 7 : 5. V naslednji krog se je prebil tudi lanski zmagovalec turnirja Hrvat Marin Čilić, deveti nosilec, ki je v petih nizih izločil Kazahstanca Mihaila Kukuškina.

Za četrtfinalno vstopnico se bo boril tudi Francoz Jo-Wilfried Tsonga, 19. nosilec, ki je bil boljši od Ukrajinca Sergeja Stahovskega s 6 : 3, 7 : 5, 6 : 2. Francoz Jerey Chardy, 27. nosilec, pa je ugnal sedmega nosilca Španca Davida Ferrerja s 7 : 6 (6), 4 : 6, 6 : 3, 6 : 1.

Ženska konkurenca

V ženski konkurenci je med 16 najboljših posameznic pričakovano napredovala prva nosilka Američanka Serena Williams, čeprav je imela njena zmaga proti rojakinji Bethanie Mattek-Sands lepotno napako, saj je tekmica dobila drugi niz. Njena nasprotnica v osmini finala bo Američanka Madison Keys, 19. nosilka.

V osmini finala bo zaigrala tudi starejša sestra Williamsove Venus, 23. nosilka, po gladki zmagi s 6 : 3, 6 : 4 proti 12. nosilki Švicarki slovaškega rodu Belindi Benčič. Williamsovo v boju za četrtfinale čaka estonska senzacija, kvalifikantka, Anett Kontaveit, ki je za osmino finala premagala Američanko Madison Brengle s 6 : 2, 3 : 6, 6 : 0.

V naslednjem krogu bo igrala tudi krvnica Slovenke Polone Hercog Kanadčanka Eugenie Bouchard, ki je bila boljša od Slovakinje Dominike Cibulkove.

Deli s prijatelji