LJUBLJANA

Finski ostrostrelec ostaja v Olimpiji

Objavljeno 20. junij 2013 12.56 | Posodobljeno 20. junij 2013 12.56 | Piše: STA, D. P.

V svoji karieri je dvakrat osvojil finski pokal (2009, 2010), enkrat finsko državno prvenstvo (2008), enkrat pa se je tudi veselil naslova finskega prvaka do 20 let.

Sasu Salin je kljub poškodbi odpotoval v Rusijo.

LJUBLJANA – Finski košarkarski reprezentant Sasu Salin, ki je zadnje tri sezone uspešno nosil dres Uniona Olimpije, je danes podaljšal pogodbo z zmaji še za naslednji dve sezoni. Pogodba z Unionom Olimpijo ga zdaj veže do konca tekmovalne sezone 2014/2015.

Dobro izkoristil priložnost

Branilec je imel v preteklih letih pomembno vlogo v ljubljanski ekipi, kjer se je izkazal predvsem z racionalno igro v napadu, odlično obrambo in požrtvovalnostjo, ki je navduševala navijače. V povprečju je Salin v evroligi dosegal 6,3 točke, 2,7 skoka in 1,2 podaji na tekmo, v ligi ABA pa 7,5 točke in 3,2 skoka na tekmo v nekaj več kot 25 minutah igre.

Salin je svojo košarkarsko kariero začel v finskem klubu Tapiolan Honka, natančneje v podružnici kluba iz prve finske lige, Honka Espoo Playboys. Že pri 16 letih je dobil priložnost nastopanja za prvo ekipo v prvi finski ligi. V sezoni 2008/2009 je nastopal za ekipo Honka Espoo Playboys v prvi ligi, kjer je v povprečju dosegal 9,2 točke, 2,7 skoka in eno podajo na tekmo, kot tudi v drugi ligi za ekipo Tapiolan Honka, kjer je dosegal 17,3 točke, 6,6 skoka in podajo na srečanje. V svoji karieri je dvakrat osvojil finski pokal (2009, 2010), enkrat finsko državno prvenstvo (2008), enkrat pa se je tudi veselil naslova finskega prvaka do 20 let. Med poletjem leta 2010 je postal stalni član finske reprezentance, hkrati pa se je pridružil tudi Olimpiji.

Vesel podaljšanja

»Izjemno sem vesel, da bom svojo kariero nadaljeval pri Unionu Olimpiji. Kljub nekaterim drugim ponudbam, sem se hitro odločil, da ostanem pri Unionu Olimpiji. V Ljubljani se odlično počutim in občutek imam, da sem košarkarsko napredoval. Všeč mi je pozitivna klima v klubu in dobra organizacija. V naslednjih tednih me čakajo priprave s finsko reprezentanco in potem nastop na evropskem prvenstvu. Veselim se izzivov in komaj čakam začetek nove tekmovalne sezone,« je ob podpisu pogodbe dejal Sasu Salin.

Aleš Pipan, novi trener Uniona Olimpije, pa je dodal: »Verjamem, da smo na pravi poti pri sestavi ekipe za naslednjo sezono. Sasu Salin je bil pomemben člen v ekipi v zadnjih treh letih in tako bo tudi v prihodnje. Želimo si sestaviti kakovostno ekipo, ki ne bo poznala izgubljene žoge. Verjamem, da lahko Sasu ob trdem treningu v naslednjih dveh letih še bolj individualno napreduje in prispeva še več k uspehu ekipe.«

Deli s prijatelji