SVETOVNO PRVENSTVO

Finci od neprepričljivega začetka do finala SP

Objavljeno 24. maj 2014 23.27 | Posodobljeno 24. maj 2014 23.27 | Piše: STA, M. U.

Nedeljski finale bo pravi posladek.

Foto: Reuters

MINSK – Hokejska reprezentanca Finske je druga finalistka svetovnega prvenstva elitne skupine v Belorusiji. Finci so v današnjem drugem polfinalu v Minsku s 3 : 0 premagali Češko in se bodo v nedeljo v velikem finalu pomerili z Rusijo.

Finci so na SP v Minsku pokazali pravi recept za uspeh, s katerim bodo v tej sezoni lepo dopolnili bronasto medaljo na olimpijskih igrah. Slab začetek prvenstva, ko so dolgo celo trepetali za uvrstitev v izločilni del, se je v zadnjih dneh spremenil v najlepšo mogočo zgodbo o uspehu. Najprej so Finci v četrtfinalu premagali najboljšo ekipo iz ene od dveh predtekmovalnih skupin – Kanado, danes pa je padla še Češka in Finska ima v Belorusiji že najmanj srebro.

Nedeljski finale bo tako pravi posladek

Sosedski obračun prebujenih Fincev in ranjenih Rusov, ki še niso pozabili, da so v Sočiju ostali praznih rok – izločili pa so jih prav Finci –, bo tudi priložnost za oba vrhunska vratarja, ki sta v vse boljši formi. Na eni strani bo vratar Pekka Rinne, na drugi pa Sergej Bobrovski, ki s svojo ekipo v Belorusiji sploh še ne pozna poraza, saj je Rusija dobila vseh devet tekem. Rusija in Finska v sedanjem sistemu tekmovanja, ko o prvaku odloča finale (od leta 1992) še nikoli nista igrali odločilne tekme na SP.

Deli s prijatelji