TENIS

Federer zmlel Žemljo v uri in pol

Objavljeno 28. avgust 2013 10.39 | Posodobljeno 28. avgust 2013 10.44 | Piše: STA, R. T.

Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja ni bil kos sedmemu igralcu sveta Rogerju Federerju.

Grega Žemlja je moral predati obračun.

NEW YORK –  Na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku je izpadel še zadnji Slovenec v posamični konkurenci. Najviše uvrščeni Slovenec na svetovni jakostni lestvici Grega Žemlja v prvem krogu ni bil kos sedmemu igralcu sveta in petkratnemu zmagovalcu US opna Rogerju Federerju, ki je slavil z izidom 3 : 0 v nizih, 6 : 3, 6 : 2, 7 : 5.

Švicar Federer je po eni uri in 33 minutah dobil še tretji medsebojni obračun z Žirovničanom, 62. igralcem na lestvici ATP. Pred US opnom je Žemljo premagal letos še v Rotterdamu s 6 : 3 in 6 : 1, lani pa še v Dohi s 6 : 2 in 6 : 3.

Slovenci ostajajo v igri

Že v ponedeljek sta v posamični konkurenci izpadla Aljaž Bedene in Polona Hercog.

Na igriščih Flushing Meadows pa s slovesom Žemlje še ne bo konec slovenskih nastopov. V konkurenci ženskih dvojic nastopajo Katarina Srebotnik v paru z Rusinjo Nadjo Petrovo, Polona Hercog v paru z Američanko Liso Raymond in Andreja Klepač v paru z Avstrijko Sandro Klemenschits. V moških dvojicah bo igral tudi Žemlja v paru z Avstralcem Marinkom Matoševićem. Srebotnikova pa bo nastopila tudi v mešanih dvojica s Srbom Nenadom Zimonjićem.

Deli s prijatelji