US OPEN

Federer brez boja v četrtfinalu

Objavljeno 03. september 2012 23.38 | Posodobljeno 03. september 2012 23.39 | Piše: Mo. S., STA

Pri posameznicah so znani že trije četrtfinalni pari.

Roger Federer.

NEW YORK – Prvi nosilec odprtega teniškega prvenstva ZDA, 31-letni Roger Federer se je brez boja prebil v četrtfinale zadnjega turnirja za grand slam v sezoni, potem ko je njegov tekmec v osmini finala Američan Mardy Fish zaradi zdravstvenih težav predal dvoboj.

Švicar, ki je doslej osvojil 17 turnirjev za grand slam, od tega pet naslovov OP ZDA, je tako drugi četrtfinalist pri posameznikih. V četrtfinalu se bo pomeril s šestim nosilcem Tomašem Berdychom, ki je v osmini finala izločil 11. nosilca Španca Nicolasa Almagra. »Na igrišču bom najbrž moral biti več kot 100-odstoten,« se zahtevnosti dvoboja s favoriziranim tenisačem zaveda češki tenisač, ki je v 15 obračunih s Federerjem zmagal le štirikrat.

Serena povozila Hlavačkovo

V ženskem delu žreba je 12. nosilka Srbkinja Ana Ivanović gladko s 6 : 0, 6 : 4 premagala Bolgarko Cvetano Pironkovo ter se uvrstila med najboljših osem. Ivanovićeva, ki se je prvič prebila v četrtfinale OP ZDA, se bo za polfinale pomerila s favorizirano Američanko Sereno Williams, ki je zavezala dve tesni kravati Čehinji Andrei Hlavačkovi. Uboga Andrea je v vsem dvoboju osvojila borih 39 točk. Ivanovićeva in samo nominalno četrta nosilka, sicer pa daleč najboljša igralka na svetu Williamsova sta se doslej trikrat srečali, vse tri dvoboje pa je dobila Američanka.

Pri posameznicah so znani že trije četrtfinalni pari. Prva nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka se bo pomerila z branilko naslova Avstralko Samantho Stosur, tretja nosilka Rusinja Marija Šarapova pa z 11. nosilko Francozinjo Marion Bartoli.

Deli s prijatelji