LIGA PRVAKOV

Evropski popotniki pokorili Moskvo

Objavljeno 13. oktober 2014 00.15 | Posodobljeno 13. oktober 2014 00.18 | Piše: M. U.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v ligi prvakov premagali Čehovske medvede.

Kapetan Luka Žvižej je žogo trikrat spravil za hrbet Čehovskih medvedov. Foto: Celje Pivovarna Laško

Celjsko mladostno srce in zagnanost sta v tretjem krogu rokometne lige prvakov le prinesla sad. V moskovski regiji so s 35:30 padli Čehovski medvedi, savinjski fantje pa so si tako priigrali prvi par točk v letošnjem elitnem klubskem tekmovanju. Predhodnika gostujočega uspeha sta bila Ivan Slišković z devetimi zadetki in Miha Zarabec z osmimi, vrata pa je priprl Matevž Skok, saj je zbral petnajst obramb.

Celjani so tako le štiri dni po gostovanju na vročem francoskem jugu v Montpellieru znova tekmovalno morali na igrišče, pred tekmo pa opravili le en trening. Na enega zaradi prometne gneče, vemo, kako je s tem v milijonski Moskvi, niso prispeli. Tako so na dan obračuna opravili krajšo vadbo in nato zvečer ugnali moštvo, ki tudi po gostovanju celjskih rokometnih knezov ostaja brez zmage v ligi prvakov. Trener slovenskih prvakov Branko Tamše je, z izkušnjami s preteklih dveh tekem, tokrat več menjaval svoje varovance, to pa se je pri izidu v prvem delu igre obrestovalo z vodstvom 15:10. V drugem polčasu so medvedi bolj udrihali s šapami in goste ujeli, saj so le ti zaradi utrujenosti po pogostih potovanjih popuščali v obrambi. Tudi v napadu je za pet minut presahnilo, izid je bil utež enkrat na eno, drugič na drugo stran, v končnici pa so Savinjčani rokometno žogo vihteli tako, da so vpisali zmago.

»Zaradi vseh stvari, ki so se nam dogajale, težak razpored, potovanja, poškodbe, je zmaga za našo mlado ekipo izjemen uspeh. Za večino igralcev je to sploh prva zmaga v ligi prvakov. Strnili smo vrste, 60 minut odigrali z vso močjo in trud se nam je povrnil. Delovali smo kot eno, čeprav smo ponovno storili preveč napak. Ko bomo igrali po željah, bo rokomet še lepši, manj bo napak in uspešni bomo tudi proti močnejšim klubom,« je iz ruske prestolnice sporočil Tamše, ki je še pohvalil obrambno delo v odločilnih minutah dvoboja.

V Celju Pivovarni Laško igrata dva Dalmatinca, ki imata priimka kot dve legendi nogometnega Hajduka Blaž Slišković in Tomislav Ivić. Rokometaš Ivan Slišković zaradi poškodbe, udarca nad kolkom, ni vadil med tekmama v Montpellieru in s Čehovskimi medvedi. »Vsi igralci smo se borili kot eden, a naredili precej tehničnih napak v napadu in dobili preveč zadetkov. Ko so Rusi povedli za zadetek, smo se le izvlekli, poudaril pa bi še, da so Čehovski medvedi igrali zelo športno,« je navrgel Splitčan. Celjani bodo v naslednjem krogu lige prvakov naslednjo soboto pričakali madžarski Veszprem, kjer se od nove sezone žoga tudi njihov nekdanji igralec Gašper Marguč. V panonski ravnici igrajo še štirje nekdanji Celjani: Mirsad Terzić, Renato Sulić, Mate Lekai in Mirko Alilović, pa bivši član Gorenja Momir Ilić; po tekmi bo najbolje, da skupaj odidejo na (laško) pivo in obudijo spomine.

Deli s prijatelji