BREZ DVOMOV

Eurobasket 2013: Begić in Lorbek potrdila nastop za Slovenijo

Objavljeno 25. april 2013 18.49 | Posodobljeno 25. april 2013 18.49 | Piše: STA, S. U.

Košarkarja, ki nastopata za velika španska rivala, Real iz Madrida in Barcelono, komaj čakata na tekmovanje.

Erazem Lorbek.

LJUBLJANA – Slovenski selektor Božidar Maljković in direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo se v teh dneh mudita v Španiji. Na Iberskem polotoku sta obiskala oba naša najvišja košarkarja, Mirzo Begića in Erazma Lorbka. Košarkarja, ki nastopata za velika španska rivala, Real iz Madrida in Barcelono, komaj čakata, da nastopita na septembrskem EuroBasketu.

»S selektorjem sva v dveh dneh obiskala Madrid in Barcelono ter se sestala z našima najvišjima košarkarjema. Oba komaj čakata nastop na EuroBasketu 2013. V veliko čast jima bo braniti barve slovenske reprezentance v domovini. Zelo se veselita letošnje akcije, in kljub temu da sta trenutno z glavama predvsem pri klubski karieri, sta želela o reprezentančnem projektu izvedeti sleherno podrobnost. Tako vsi skupaj lahko le upamo, da bosta v preostanku sezone še naprej igrala odlično ter z Realom Madridom in Barcelono, morda celo večkrat, odločala o preostalih prestižnih lovorikah ter da se ju bodo poškodbe ognile v velikem loku. Tako torej ni nikakršnih dvomov, tako Erazem Lorbek kot Mirza Begić bosta oblekla nov dres slovenske košarkarske izbrane vrste,« je v sporočilu za javnost zapisal Avanzo.

Podrobno predstavila program

Maljković pa je dodal: »Z Matejem Avanzom sva Erazmu in Mirzi podrobno predstavila program za EuroBasket 2013 in lahko rečem le, da sta se oba z veseljem odzvala ter že nestrpno in z velikim veseljem čakata nastop na prvenstvu. Tako kot vsi vrhunski igralci imata zaradi napornega ritma treningov in tekem tudi onadva nekaj bolečin, še posebej Erazem, a upam, da bosta uspešno dočakala konec državnega prvenstva in se nato spočila do začetka priprav.«

Začenjajo se priprave

Slovenska moška članska reprezentanca se bo zbrala v petek, 19. julija, in prvi teden priprav opravila v Rogaški Slatini. Kasneje se bo pripravljala še v Ljubljani, Zrečah, Kranjski Gori in Celju. Pred spektaklom, ki se bo na slovenskih tleh odvijal med 4. in 22. septembrom, bodo opravili tudi 12 pripravljalnih tekem, od tega kar deset v Sloveniji.
 

Deli s prijatelji