TENIS

Dva Slovenca v drugem krogu Portoroža

Objavljeno 12. avgust 2015 00.15 | Posodobljeno 12. avgust 2015 00.15 | Piše: STA, Mo. S.

Manj uspešen je bil Jaka Kaplja, ki je prvič v karieri zaigral na tako velikem turnirju.

Grega Žemlja.

PORTOROŽ – V drugi krog teniškega turnirja challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu z nagradnim skladom 42.500 evrov sta se uvrstila dva slovenska igralca. Aljažu Radinskemu, ki si je mesto med 16 najboljšimi zagotovil v ponedeljek, se je danes pridružil Grega Žemlja, ki je v treh nizih izločil Italijana Andrea Arnaboldija (6 : 4, 5 : 7, 6 : 1).

Od treh Slovencev, ki so s povabilom organizatorja nastopili v glavnem žrebu, se je poslovil le 18-letni Jaka Kaplja, ki ni bil kos četrtemu nosilcu Lukašu Lacku (6 : 2, 6 : 1), naslednjemu tekmecu Žemlje.

Prvi lopar Slovenije na Tilia Opnu Grega Žemlja je dokazal, da mu igranje pred domačimi gledalci v Portorožu – zbralo se jih je več kot 500 – zelo ustreza. Nazadnje, ko je igral na slovenski obali, je dvignil pokal za zmagovalca. To je bilo leta 2013, naslednje leto zaradi bolezni ni branil naslova, tako da je v naslednje pol leta, se pravi od tedaj do danes, po lestvici nazadoval s 43. mesta na 891. Trenutno je 290. in ob taki igri, kot jo je predstavil proti 154. igralcu sveta, so pred njim znova boljši časi.

»Zadovoljen sem, da sem zmagal v treh nizih in da sploh nisem utrujen,« je dejal Žemlja, ki se je takoj po zmagi odpravil do 50 metrov oddaljene plaže in se vrgel v morje. »Med tekmo je bilo tako vlažno, da če bi šel pod tuš, se sploh ne bi shladil. Žal je v morju precej trave in tudi zelo toplo je,« je dodal Žemlja.

Tako Žemlja kot Radinski bosta znova nastopila v sredo. Mariborčan Radinski (proti srečnemu poražencu iz kvalifikacij Francozu Jonathanu Eyserricu) bo kot tretji nastopil na osrednjem igrišču – prvi dvoboj je na sporedu ob 16. uri, sledil pa mu bo Žirovničan, ki ne bo začel pred 20. uro.

Kaplja: Čaka me še veliko dela

Manj uspešen kot prej omenjena je bil Jaka Kaplja, ki je prvič v karieri zaigral na tako velikem turnirju. »Videlo se je, da Lacko igra na precej višji ravni kot jaz. Med nama je velika razlika v kakovosti. Vidim, da me čaka še ogromno trdega dela, da bom nekoč igral na ravni turnirjev challenger,« je dejal slovenski mladinski prvak iz Radomelj.

Drugi dan glavnega dela 42.500 evrov vrednega turnirja v Portorožu sta se poslovila dva od prvih treh nosilcev. Prvopostavljenega Španca Marcela Granollersa je izločil Rus Jevgenij Donskoj (7 : 6, 6 : 2), tretjepostavljenega Belgijca Kimmerja Coppejansa pa je s 6 : 1, 6 : 2 ugnal Francoz Jonathan Eyserric.

Deli s prijatelji