EVROPSKO PRVENSTVO

Dugonjić z drugim izidom v finale

Objavljeno 12. december 2013 23.21 | Posodobljeno 12. december 2013 23.22 | Piše: STA, Ma. F.

Nastja Govejšek je še drugič izboljšala slovenski rekord na 100 metrov prosto.

Damir Dugonjić.

HERNING – Slovenski rekorder in svetovni podprvak Damir Dugonjić se je na evropskem plavalnem prvenstvu v danskem Herningu po pričakovanjih uvrstil v petkov finale na 100 m prsno. V polfinalu je Korošec z dosežkom 57,58 za dve stotinki sekunde zaostal za prvim favoritom Madžarom Danielom Gyurto. Najboljšima je bil blizu le še Nemec Marco Koch z izidom 57,62.

»V finalu se bom moral bolj potruditi. Bilo je že blizu mojega osebnega rekorda, zato sem zadovoljen, a so stvari, ki jih moram v finalu narediti precej bolje. Predvsem na obratih in na sredini, na drugih in tretjih 25 metrih imam še nekaj rezerve. A prav veliko kalkulirati popoldne nisem mogel. Zdaj upam, da rezerve res so in da bom najboljši izid dosegel prav v finalu,« je dejal trenutno prvi slovenski plavalni zvezdnik. Po ogledu izidov je sam spoznal tudi, da je v prvi polovici tekme začel prepočasi, kar bo moral v petek spremeniti.

Še en rekord Govejškove

Popoldne se je še enkrat izkazala tudi mladinska reprezentantka Nastja Govejšek in še drugič izboljšala slovenski rekord na 100 m prosto. S 54,07 je bila še 31 stotink hitrejša kot v kvalifikacijah in pristala na 15. mestu. »Še en rekord je bil tudi moj cilj. Bilo je zelo težko, a splačalo se je stisniti zobe,« je ocenila 16-letna tekmovalka velenjskega kluba, ki je dobila potrdilo, da je dobro pripravljena, zato dobre izide pričakuje tudi v drugih disciplinah.

Solidno je nastopil tudi Radovljičan Robert Žbogar na 100 m delfin, ki je bil z 52,07 za nekaj stotink počasnejši kot v predtekmovanju – končal je kot 16.

Deli s prijatelji