PLAVANJE

Dugonjić vnovič zanesljiv v Barceloni

Objavljeno 30. julij 2013 13.22 | Posodobljeno 30. julij 2013 13.22 | Piše: STA, D. P.

Med tistimi, ki so se zjutraj opekli v vodi, sta evropski rekorder Nemec Hendrik Feldwehr in evropski podprvak Italijan Fabio Scozzoli.

Damir Dugonjić.

BARCELONA – Slovenski plavalec Damir Dugonjić je na svetovnem prvenstvu v plavanju zanesljivo odplaval 50 metrov prsno. Aktualni evropski prvak se je z dosežkom 27,48 kot 11. uvrstil v popoldanski del tekmovanja.

Srečen z napredovanjem

»Mislim, da je O. K. Vesel sem, da sem prišel naprej, saj je bilo to najhitrejše predtekmovanje doslej. Izidi so zelo zgoščeni, jaz sem naredil, kar sem moral. A tekma je bila res presenetljivo hitra. Popoldne bo lažje zame, saj se bom bolj pripravil. Zdaj je bil cilj samo napredovanje. Kar nekaj tekmecev, ki so veljali za favorite, je tudi izpadlo,« je po tekmi povedal Dugonjić.

Daleč najboljši je bil svetovni rekorder Južnoafričan Cameron van der Burgh z dosežkom 26,78 sekunde, s 27,11 je izstopal tudi Brazilec Felipe Lima, ki je Dugonjića v finalu na 100 prsno prehitel za tri stotinke sekunde in preprečil prvo izobešanje slovenske zastave na zmagovalnem odru v zgodovini plavalnih svetovnih prvenstev (v času samostojne države). Med tistimi, ki so se zjutraj opekli, sta evropski rekorder Nemec Hendrik Feldwehr in evropski podprvak Italijan Fabio Scozzoli.

Deli s prijatelji