ROKOMET

Drugo stanje duha, da bi upali na bolje

Objavljeno 24. november 2014 15.55 | Posodobljeno 24. november 2014 15.57 | Piše: Marko Uršič

Allison Pineau je z ogledom ozaljšala petkovo tekmo rokometašic Krima v ligi prvakinj, po njej pa povedala marsikaj zanimivega.

Allison Pineau je po Amélie Goudjo druga francoska rokometna zvezdnica v Ljubljani.

Rokometašice Krima so se v ligi prvakinj le uvrstile v drugi del tekmovanja. V zadnji tekmi skupinskega dela so sicer v Stožicah z 31:35 izgubile z Leipzigom, a ker je Dinamo v Volgogradu ugnal Hypo, bodo varovanke Marte Bon boje le nadaljevale na višji stopnji med dvanajstimi ekipami. Ljubljanski obračun v petek si je ogledala tudi zadnja zveneča okrepitev krimovk, francoska zvezdnica Allison Pineau, za pogovor pa smo jo zmotili, ko je bila v družbi reprezentančne soigralke Raphaëlle Tervel. Najprej smo jo povprašali o vtisih o tekmi, ki si jo je ogledala, odgovorila pa je z nasprotnim vprašanjem: V francoščini ali v angleščini? V francoščini, jasno, smo razčistili jezikovno dilemo. »Tekma je bila težka; škoda, saj smo se gostjam približali, a nato zapravili priložnosti. Bilo je preveč napak, da bi realno požgečkali svojo rezultatsko usodo. Zapleteno je, če moraš glede izida nenehno loviti tekmice,« je svoje videnje pojasnila rokometašica iz Chartresa. Krim pa potrebuje srednjo zunanjo igralko vašega kova, smo nadaljevali. »Menim, da tako kot ves svet morajo resnično vedeti, kaj je na igrišču treba storiti, napredek je treba narediti tudi v obrambi. Morajo biti tudi pripravljene kaj postoriti z mišicami, vse se morajo boriti. Za vsako žogo do konca. Treba je razviti še kakšno drugo vrlino, drugo stanje duha, da bi upali na bolje,« je analizirala 25-letnica.

Življenje gre naprej

Kaj pa razlogi ločitve od ekipe Vardarja, so bili le v poškodbi? »Ne, ne, z Vardarjem smo se sporazumno dogovorili, da gre vsak svojo pot. Škoda, da se je tako končalo, a življenje gre naprej. Ne oziram se v preteklost, zdaj rajši razmišljam o prihodnosti in nadaljevanju sezone.« So bile v Vardarju morebiti tudi kakšne težave finančne narave in je bil to razlog za odhod? »Ne, ne, sploh ne. Vardar je do danes poravnal vse denarne obveznosti, svojim igralkam so redno plačevali,« je povedala Allison, ki je bila pred petimi leti razglašena za najboljšo rokometašico na svetu.


V Zlatorogu ukročeni levi 

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 6. krogu lige prvakov v Zlatorogu sprejeli nemški Rhein-Neckar Löwen in zmagali z 32:28 (16:11). V skupini C vodi Veszprem z 12 točkami, Vardar jih ima sedem, šest točk imata Rhein-Neckar in Montpellier, Celjani štiri in Čehovski medvedi eno. V drugi del tekmovanja se uvrstijo prva štiri moštva. Rokometaši Gorenja pa so v prvi tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF v Permu premagali ruske Permske medvede s 37:34 (16:14). Povratna tekma bo v soboto.
 

Na svoji spletni strani je pojasnila, da je pred prihodom vedela za Krimove finančne težave v lanski sezoni, a da klub ne more dvakrat ponoviti enake napake. »Da, bila sem na tekočem, v Vardarju igrata nekdanji Krimovi rokometašici, zato sem vedela, kaj se je dogajalo. A Krim gre ponovno naprej, želijo na novo izvesti projekt in poplačati dolgove,« je povedala temnopolta Francozinja. »Da, v Krim sem prišla zaradi lige prvakinj, zaradi tega sem se jim pridružila. Res sem si želela, da bi v tej sezoni nadaljevala igranje v tem tekmovanju,« je navrgla Pineaujeva, ki za Vardar letos v LP ni odigrala tekme, saj jo je mučila poškodba kolena, zaradi katere je imela artroskopijo. Francosko reprezentanco decembra čaka evropsko prvenstvo na Madžarskem in Hrvaškem. »To je euro, tako kot vsakič je to prvenstvo težje kot svetovno. Smo v težki skupini (s Črno goro, Srbijo in Slovaško, op. p.). Najpomembneje je, to je minimum, da se uvrstimo v drugi krog tekmovanja in da smo tudi v dobrem položaju za nadaljevanje in da upamo na uvrstitev v polfinale,« je sklenila Krimova zvezdniška francoska okrepitev.

Deli s prijatelji