KOŠARKA

Drobnjak sovraži lenuhe

Objavljeno 30. maj 2015 11.32 | Posodobljeno 30. maj 2015 11.33 | Piše: Drago Perko

Novi prvak lige Telemach se bo v prihodnjih dneh odločil o svojem mednarodnem udejstvovanju. Trener Dejan Mihevc bo igralcem namenil le par dni počitka, potem se spet zberejo pod obroči.

V slogi je moč, tudi ko se reže košarkarska mrežica. Velikan emir Zimić si je na ramena posadil branilca Domna Bratoža. (Foto: Aleš Černivec)

Slavje v Šentjurju se še ni poleglo, pa še nekaj časa bo trajalo. Vsak dan se ne osvoji naslova državnega košarkarskega prvaka. Tajfunu je to uspelo, Rogaška pa bo še dolgo razmišljala o priložnosti, ki jo je zapravila. Predvsem na drugi tekmi, ko je imela napad za zmago in skorajšnje vodstvo 2:0 v seriji ter kar sedem točk naskoka v podaljšku. Roke Slatničanov so zadrhtele. Tajfun je izkoristil ponujeno. Šentjurčani so dvakrat zmagali doma, prišli so tudi do brejka v gosteh, za nameček pa so imeli več dobro razpoloženih igralcev kot Rogaška. »To je nagrada za celoletno delo. Verjamem, da je tisti, ki pošteno dela in se bori do konca, nagrajen,« je po koncu finalne serije povedal s šampanjcem politi trener prvaka Dejan Mihevc. Lani so ga poklicali na pomoč, o preteklosti in zgrešenih potezah s klubskim vodstvom takrat ni hotel razpredati. Tudi danes pogled usmerja naprej, čeprav se zaveda, da bo del ekipe zapustil Šentjur. »Ne smemo zaspati na lovorikah. Igralci bodo dobili nekaj dni počitka, potem nadaljujemo treninge,« opozarja Mihevc, ki upa, da se bo klubsko vodstvo kmalu izreklo glede (ne)igranja med regionalno druščino s Crveno zvezdo in Partizanom. V šampionski noči je bilo slišati tudi nekaj bojazni ob visokoletečih ambicijah novega prvaka. »Pravico za igranje so si zagotovili, na tem mestu jim čestitamo. V prihodnjih dneh se bomo sestali s klubskim vodstvom in dorekli zadeve,« je Rado Lorbek razkril načrte regionalne lige, kjer bi rada slišali, kako razmišljajo v Tajfunu.

Z dodano vrednostjo le Dimec

Mihevc bi rad zadržal Dragišo Drobnjaka, ki se je veselil šestega naslova državnega prvaka, tokrat je bil tudi prvo ime finalne serije. Niso redki, ki pravijo, da bi tako karakterni igralec spadal v reprezentanco. »Reprezentanca? Tudi ob treh zjutraj peš, če je treba,« ob misli na izbrano vrsto odvrne Drole, ki pa se zaveda, da je star 37 let, reprezentanca pa potrebuje svežo kri in kaljenje mladih košarkarjev za prihodnja velika tekmovanja. Eden takih, v katerih Drobnjak vidi slovensko košarkarsko prihodnost, je košarkar Rogaške Žiga Dimec. »Po tekmi sem stopil do njega in mu čestital za napredek. Upam, da ni lenuh. Povedal sem mu, da mora še veliko delati, tudi takrat, ko mu bo najtežje. Le tako bo uspešen,« je Drobnjak v svojem slogu razkril nekaj vzgojnih momentov. V taboru Rogaške si bodo še nekaj časa lizali rane, v ključnih trenutkih vodilni igralci niso pokazali vsega, kar znajo. Predvsem pa je bilo preveč izgubljenih žog. »Vse tekme smo bili blizu. Tudi tokrat, ko smo zgrešili kar nekaj odprtih metov. Možnosti za uspeh so bile vselej polovične, nasprotnikom se je izšlo, nam pač ne. Tekme so bile odločene v zadnjih minutah,« je zamujeno priložnost še enkrat več obžaloval trener Rogaške Damjan Novakovič, pri katerem se je trenerskih skrivnosti učil tudi Mihevc. V letošnjem finalu je učenec premagal učitelja. Finale je ponudil borbeno košarko in polne tribune. Tajfun in Rogaška sta pokazala, da ni nedotakljivih. Krka in Union Olimpija sta se opekla, finale pa spremljala na malih TV-zaslonih. Ali je bilo opozorilo dovolj močno, bo pokazal čas. V Krki so prve spremembe napovedane čez teden dni, v Olimpiji pa sploh ne vedo, kdaj bodo volili predsednika. Morda sredi poletja.
 

Deli s prijatelji