VROČA ROBA

Dragićeva vročica

Objavljeno 21. februar 2015 19.08 | Posodobljeno 21. februar 2015 19.09 | Piše: Drago Perko

Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić in njegov brat Zoran okrepila Miami Heat.

Goran Dragić.

Mučno čakanje je obrodilo sadove. Brata Dragić sta svoj novi dom našla na Floridi, kjer bosta po novem nosila dres NBA-moštva Miami Heat. Goran bo imel na dresu številko 7, Zoran pa 12. Igranje in življenje v Phoenixu je za slovenski dvojec preteklost. »Hvala navijačem, soigralcem in številnim prijateljem v Phoenixu. Zaradi vas je to bil drugi dom za mojo družino. Organizacija v klubu je bila do mene dobra in upam, da vsi vedo, da ne bi nikdar naredil ali izjavil česa takega, s čimer bi zmanjšal uspeh, ki smo ga naredili,« so besede, s katerimi se je Goran kar prek twitterja poslovil od Phoenixa, kjer je živel in igral od leta 2008. Vmes je bil še v Houstonu in Španiji. Po lanski šampionski sezoni, bil je izbran tudi za igralca, ki je najbolj napredoval med severnoameriškimi profesionalci, Phoenix pa na svojih plečih popeljal na prag končnice, so se razmere lani drastično poslabšale. Na njegovem igralnem mestu je nastala velika gneča, trener Jeff Hornacek pa ni več znal in zmogel potešiti vseh apetitov. Eric Bledsoe je bil čil in zdrav, za nameček so sonca pred to sezono kupila še Isaiha Thomasa. Na položaju organizatorja igre so se tako znašli trije, žoga pa je bila le ena. Največkrat je kratko potegnil 29-letni Dragić, ki je bil primoran igrati na položaju dvojke strelca, kar pa ni njegovo primarno delovno mesto.

Trije snubci

Zavoljo tega je Dragić postajal nejevoljen, pred dnevi je javno okrcal Phoenix, kjer so ga imeli bolj za to, da je čakal na žogo ob strani, kreacijo pa zaupali Bledsoeju in Thomasu. Nekaj ostrejše Goranove besede so bile jasen znak, da je konec ljubezni s klubom, njegove minute v Arizoni pa štete. »Moje besede so zvenele nekoliko bolj grobo, kot sem želel. Čutil sem, da je čas, da najdem boljšo sredino zame kot košarkarja, ki želi biti le najboljši in pomagati ekipi,« je pojasnil svoje stališče. Dragić in njegovi agenti, zbrani okoli vplivnega Billa Duffyja, so želeli, da kapetan slovenske reprezentance pristane v Los Angelesu, New Yorku ali Miamiju. Jezerniki so hitro odpadli iz igre, New York in Miami pa sta se v zadnjih urah prestopnega roka udarila za Gorana. Kratkohlačniki iz New Yorka so sprva ponudili Tima Hardawaya mlajšega in španskega reprezentanta Joseja Calderona. Nekaj pred 20. uro je Miami Phoenixu ponudil Josha McRobertsa, Norrisa Cola, Chrisa Andersena in dva prva izbora na naborih. Sonca so iztržila največ, kar so lahko za Dragića, poleti bi ostala tudi brez tega. Goran je napovedal, da s sunsi ni pripravljen skleniti nove pogodbe. Pričakovati je, da jo bo z Miamijem. Imel bo precej izdatnejšo letno plačo, kot je sedanjih 7,5 milijona dolarjev. Mnogi špekulirajo, da bi lahko na leto prejel tja do 20 milijonov ameriških zelencev.

Čestital tudi Magic

Goran vnovič ni pozabil na brata Zorana, ki je bil po mnenju mnogih zapostavljen pri sunsih. »Prepričan sem, da se bosta v Miamiju oba razigrala in prišla v dobri formi na priprave reprezentance,« napoveduje Marko Milić. Moštvo trenerja Erika Spoelstre je na 8. mestu vzhodne konference, boj za končnico bo hud. Mnogi menijo, da bodo prvaki iz leta 2012 in 2013 z Goranom še kako nevarni. Brata Dragić sta v Miamiju pričakala tudi prva zvezdnika ekipe Dwayne Wade in Chris Bosh. Čestitke za dober posel dežujejo na naslov predsednika Miamija Pata Rileyja. Na twitterju se je oglasil tudi nekdanji as Los Angeles Lakers Earvin Magic Johnson: »Čestitke mojemu prijatelju in nekdanjemu trenerju Patu Rileyju, ki mu je uspel velik prestop in je v svoje vrste pripeljal organizatorja igre Gorana Dragića!«

 

Deli s prijatelji