LIGA NBA

Dragićev rekord v NBA ni bil dovolj

Objavljeno 03. januar 2014 10.48 | Posodobljeno 03. januar 2014 10.48 | Piše: STA, T. L.

Sonca so izgubila proti Grizlijem.

Goran Dragić se je spet izkazal.

PHOENIX – Moštvo severnoameriške košarkarske lige Phoenix Suns je v noči na petek gostilo Memphis Grizzlies in izgubilo z 91 : 99. Kljub porazu je odlično igral slovenski košarkar Goran Dragić, ki je bil s 33 točkami prvi strelec ekipe. K temu je dodal še sedem podaj in tri skoke.

Dragićev rekord

Za Sonca je bil tokrat nerešljiva uganka Jerryd Bayless, ki je v zadnji četrtini dosegel 13 točk od skupaj 17. Bayless je sicer rojen prav v Phoenixu.

»Nekateri so govorili, da sem s svojimi igrami sramotil lokalno šolo. Bil sem čustveno prizadet, zato sem se tokrat želel izkazati,« je po tekmi dejal Bayless. Phoenixu ni pomagalo niti 33 točk Gorana Dragića, kar je njegov rekord v ligi NBA. Slovenec je blestel predvsem v tretji četrtini, ko je nanizal kar 15 točk. »Memphis nam nikakor ne ustreza. Ima precej visokih igralcev, ki kraljujejo pod obročem in jih je težko ustaviti,« je po tekmi menil Dragić.

Udrih v zmagovalni ekipi

New York je gostoval pri San Antoniu in zmagal s 105 : 101. Slovenski igralec Beno Udrih je za zmagovalce v 32 minutah prispeval 10 točk, sedem podaj in dva skoka. V ekipo New Yorka se je po poškodbi vrnil Carmelo Anthony in dosegel 27 točk ter ujel 12 žog. Prav tako s 27 točkami se je pri gostih izkazal še Iman Shumpert.

V ostalih tekmah je Cleveland po podaljšku premagal Orlando s 87 : 81, Miami je v rednem delu moral priznati premoč Golden Statu s 114 : 123, Chicago je bil s 94 : 82 boljši od Bostona. Oklahoma je s 93 : 95 izgubila proti New Jerseyju, Utah je bil boljši od Milwaukeeja, Portland od Charlotta, Philadelphia pa od Sacramenta.

Deli s prijatelji