NBA

Dragić zablestel v Portlandu, Udrih vnovič obsedel

Objavljeno 05. april 2014 10.05 | Posodobljeno 05. april 2014 10.05 | Piše: STA, D. P.

V vzhodnem delu lige NBA je razdeljenih že šest vstopnic za drugi del prvenstva (Miami, Indiana, Toronto, Chicago, Brooklyn in Washington), za preostali dve mesti se potegujejo Charlotte, Atlanta in New York.

Goran Dragić.

PORTLAND – V severnoameriški košarkarski ligi NBA se vrstijo odločilni boji za preboj v končnico prvenstva. Tik pod robom končnice v zelo tesni zahodni konferenci ostajajo košarkarji Phoenixa, ki so zmagali v gosteh pri Portlandu s 109 : 93. Slovenski organizator igre Goran Dragić je pri 45. zmagi v sezoni sodeloval z 19 točkami ob metu iz igre 7 : 19.

Gneča na zahodu

Na zahodu potekajo ostri boji za še štiri mesta v končnici. Končnico so si že zagotovile ekipe San Antonio Spurs, Oklahoma City Thunder, Los Angeles Clippers in Houston Rockets. Portland in Golden State sta na petem in šestem mestu z 49 oziroma 47 zmagami, Dallas je šesti s 46 zmagami, na osmem in devetem mestu pa sta Memphis in Phoenix povsem izenačena s 45 zmagami in 31 porazi, vendar je Memphis boljši v medsebojnih dvobojih.

Brez Udriha

V boju za mesto v drugem delu sezone ne popuščajo košarkarji Memphisa, ki so ponoči pod domačima obročema premagali ekipo Denver Nuggets s 100 : 92. Beno Udrih v vrsti Memphisa znova ni dobil priložnosti za igro. Dragića in druščino od konca rednega dela sezone loči še šest tekem, v noči na ponedeljek bodo gostili ekipo Oklahoma City Thunder.

V vzhodnem delu lige NBA je razdeljenih že šest vstopnic za drugi del prvenstva (Miami, Indiana, Toronto, Chicago, Brooklyn in Washington), za preostali dve mesti se potegujejo Charlotte, Atlante in New York, ki si je ponoči dovolil hud spodrsljaj proti Washingtonu doma (89 : 90).

Deli s prijatelji