NBA

Dragić z ustnim dogovorom za 34 milijonov ameriških dolarjev

Objavljeno 05. julij 2012 10.36 | Posodobljeno 05. julij 2012 10.36 | Piše: T. L., STA

Slovenski košarkar znova k moštvu Phoenix Suns.

PHOENIX – Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić bo v prihodnji sezoni severnoameriške košarkarske lige NBA najverjetneje znova igral za moštvo Phoenix Suns. Po poročanju spletne strani ameriške mreže ESPN je Dragić sklenil ustni dogovor s predstavniki Phoenixa ter se zavezal, da bo s to ekipo 11. julija podpisal štiriletno pogodbo.

Dogovor za 34 milijonov ameriških dolarjev

Slovenski reprezentant je od moštva Houston Rockets, za katerega je igral v pretekli sezoni, zahteval položaj prvega organizatorja igre in približno deset milijonov dolarjev na sezono, v kar v Houstonu niso privolili. Uspešnejši je bil očitno v pogovorih s Phoenixom. ESPN, sklicujoč se na neimenovane, a dobro obveščene vire, poroča, da sta Phoenix in Dragić sklenila ustni dogovor o podpisu štiriletne pogodbe, ki bi slovenskemu organizatorju igre navrgla 34 milijonov ameriških dolarjev.

Dragić bo v Phoenixu, kjer je že igral v obdobju med 2008 do 2011, očitno zapolnil vrzel po odhodu Steva Nasha, ki se je sporazumel z moštvom Los Angeles Lakers. Ljubljančan je preteklo sezono igral za moštvo iz Houstona, kjer se je izkazal zlasti po poškodbi prvega organizatorja igre Kyla Lowryja. V tem času je dosegal povprečje 16,3 točke in 7,3 podaje na 32 tekmah. Za veščine slovenskega košarkarja so se zanimale tudi ekipe Toronto Raptors, Dallas Mavericks in Charlotte Bobcats.

Deli s prijatelji