NBA

Dragić z novo zmago bližje končnici, Udrih gledalec

Objavljeno 22. marec 2014 09.10 | Posodobljeno 22. marec 2014 09.26 | Piše: STA, D. P.

Grizliji so klonili so v gosteh pri prvakih iz Miamija z 91 : 86.

Goran Dragić.

PHOENIX – Košarkarji moštva Phoenix Suns so dosegli pomembno zmago na poti do mest, ki vodijo v končnico severnoameriškega prvenstva. Phoenix je dobil drugo tekmo po vrsti, tokrat je v domači dvorani padel Detroit z 98 : 92. Goran Dragić je bil drugi strelec Phoenixa z 20 točkami.

15 v prvem polčasu

Eric Bledsoe je pristal pri 23 točkah, petih asistencah in petih skokih ter dveh ukradenih ob petih izgubljenih žogah. Izkazal se je v zadnji četrtini, ko je dosegel 15 točk. Slovenski organizator igre je 20 točkam, 15 jih je dal v prvi četrtini, dodal še pet podaj, tri skoke in ukradeno žogo, zadel pa je tudi dve trojki. Pri gostujočem moštvu je bil najuspešnejši Rodney Stuckey s 23 točkami.

Phoenix se še vedno oklepa devetega mesta na lestvici v zahodni konferenci, vendar pa so Dragić in druščina z zadnjima zmagama nekoliko popravili statistiko ter razmerje med zmagami in porazi. Phoenix je matematično le še pol tekme oddaljen od osmega mesta na zahodu. S 40 zmagami so se izenačili z moštvom Memphis Grizzlies (košarkarji iz Arizone imajo 29 porazov, enega več od neposrednih tekmecev iz Memphisa), pri čemer je treba poudariti, da so slabši od Grizlijev v medsebojnih dvobojih (trenutno 3 : 0), tako da bodo morali imeti na koncu zmago več.

Udrih sedel

Grizliji so sicer ponoči izgubili v Miamiju z 91 : 86. Beno Udrih je znova ves čas sedel na klopi.

Deli s prijatelji