LIGA NBA

Dragić in Udrih znova sklonjenih glav z igrišča

Objavljeno 04. april 2013 14.20 | Posodobljeno 04. april 2013 14.20 | Piše: STA, R. T.

V košarkarski ligi NBA je Phoenix Gorana Dragića izgubil proti ekipi LA Clippers, Orlando Bena Udriha pa proti San Antoniu.

Beno Udrih (desno).

LOS ANGELES – V košarkarski ligi NBA sta ponoči zaigrala oba Slovenca, ki pa sta parket zapustila sklonjenih glav. Moštvo Phoenix Suns Gorana Dragića je v gosteh izgubilo proti ekipi Los Angeles Clippers s 101 : 126, Beno Udrih pa je z moštvom Orlando Magic prav tako v gosteh izgubil proti ekipi San Antonio Spurs s 84 : 98.

Udrih je zaigral v prvi peterki Orlanda, v 40 minutah pod obročema je v statistiko tekme vpisal 14 točk (met iz igre 5 : 11), dal dve trojki v treh poskusih, prispeval osem podaj, tri skoke, tri ukradene žoge, ob tem pa je tekmo končal s štirimi izgubljenimi žogami.

San Antonio je slavil brez Tonyja Parkerja, Kawhija Leonarda in Manuja Ginobilija. Prvi strelec tekme je bil z 20 točkami nekdanji igralec Uniona Olimpije Danny Green.

Dragićev izkupiček pod obročema za Phoenix je bil nekoliko skromnejši. Dosegel je 12 točk (met iz igre 3 : 11), tri skoke in štiri podaje. V 31 minutah pod obročema pa je v statistiko vpisal tudi pet izgubljenih žog, zgrešil je eno trojko, zato pa je bil natančen iz prostih metov, saj je bil njegov izkupiček stoodstoten, uspešen je bil šestkrat.

Ruvanje Dragića in Hollinsa

Na začetku zadnje četrtine je košarkar Clippersov Ryan Hollins zgrabil za vrat slovenskega reprezentanta, nato pa je prišlo do prerivanja nekaj košarkarjev ob robu igrišča. Po ogledu posnetka so sodniki izključili Hollinsa. »To je bil le del hitre igre v vročem trenutku pod obročema. Nikakor nisem nameraval nikogar poškodovati in mislim, da tudi Goran ni želel poškodovati mene,« je po dogodku dejal Hollins, ki ga je moral iz primeža z Dragićem potegniti soigralec Lamar Odom.

Ekipa Clippers je sicer vpisala s 50. zmago moštveni rekord. Najuspešnejša pod obročema sta bila DeAndre Jordan (20 točk, 12 skokov) in Chris Paul (14 točk, 12 podaj). Phoenix je z 52. porazom v tej sezoni »prepričljivo« na dnu razpredelnice zahodne konference.

Deli s prijatelji