LIGA NBA

Dragić in Udrih zmagala na poti v končnico

Objavljeno 25. marec 2014 10.48 | Posodobljeno 25. marec 2014 10.54 | Piše: STA, R. T.

Moštvi Phoenixa in Memphisa sta zdaj na mestih, ki ju peljeta v končnico košarkarske lige NBA.

Beno Udrih

ATLANTA – Ekipa Phoenix Suns je v košarkarski ligi NBA na gostovanju premagala Atlanto Hawks s 102 : 95. Goran Dragić in njegovi soigralci imajo po četrti zaporedni zmagi na osmem mestu zahodnega dela lige, ki kot zadnje vodi v končnico, enako razmerje zmag in porazov kot Dallas. Sedmi je Memphis Bena Udriha, ki je doma ugnal Minnesoto s 109 : 92 in ima 42 zmag tako kot Phoenix in Dallas, vendar en poraz manj (28).

Dragić odličen v drugem polčasu

Dragić je za zmago Phoenixa prispeval 19 točk, v 36 minutah je imel šest podaj, skok, dve ukradeni ter štiri izgubljene žoge. Dragić je bil za Ericom Bledsoejem (20 točk, od tega 12 v drugem polčasu) drugi strelec ekipe, kar 14 točk pa je dosegel v zadnjih dveh četrtinah.

Šest minut pred koncem tretje četrtine je bil izid izenačen na 59 : 59, nato pa so gostje z delnim izidom 18 : 9, pri čemer je Dragić dosegel osem točk v slabih šestih minutah, začeli zadnji del z vodstvom, ki ga niso več izpustili iz rok. Paul Millsap in DeMarre Carroll sta bila s po 19 točkami najboljša strelca Atlante.

Udrih igral zgolj šest minut

Udrih je za Memphis igral dobrih šest minut in v tem času dosegel štiri točke ter izgubil eno žogo. Mike Conley je vodil domače do zmage s 23 točkami, šestimi podajami, petimi skoki in dvema ukradenima žogama v 29 minutah, Zach Randolph je dodal 17 točk, Marc Gasol pa 14 točk in 12 skokov.

 

Deli s prijatelji