LEGIONAR

Dragić s pretežko potovalko ob slovesu v objem Svetlane

Objavljeno 21. avgust 2012 10.29 | Posodobljeno 21. avgust 2012 09.40 | Piše: D. P.

»Jutri pa že treniram,« je navdušeno sklenil Zoran.

Zoran Dragić ob slovesu od domovine.

LJUBLJANA – »Vesel sem in ponosen, da odhajam v Španijo. Zato sem se trudil, zato sem igral in se boril v Krki,« je nekaj po šesti uri zjutraj hitel razlagati Zoran Dragić. Slovenski košarkar je odpotoval v špansko Malago, kjer bo vsaj dve sezoni nosil dres tamkajšnjega kluba Unicaja.

Ob prihodu

Zoran je prišel na letališče z dvema potovalkama in nahrbtnikom, z njim so bili starši, oče Marinko je vozil, mama Mojca pa je delala družbo Zokijevi punci Svetlani.

23 kilogramov prtljage

Ob prijavi za let je bilo nekaj težav, Zoran je namreč preveč naložil v potovalko. Prijazna uslužbenka letališča se ni dala zmesti. Zoran je hitro preletel, kaj ima med prtljago, in del tega pustil doma, kljub temu pa je s sabo vzel 23 kilogramov težko pošiljko. V posebni potovalki je imel športne copate, oblekel pa je zeleno majico. »Unicaja in Krka imata svojo barvo – to je zelena,« je bil precej dobre volje Zoki, ki se je pred odhodom tudi ostrigel.

Lepimi spomini na Dolenjsko

Malce manj dobre volje so bili starši. Po Goranu, danes je drugi najbolje plačani slovenski košarkar, sta v svet poslala še drugega sina. »Ampak v Novo mesto pa bova še prišla,« sta obljubila, vedoč, da je bila prav novomeška Krka tista odskočna deska, ki je Zorana 'lansirala' v košarkarsko orbito.
Zoran je nekaj pred sedmo odpotoval, ob 14. uri bo v Malagi. Nato sledita zdravniški pregled in uradna predstavitev. »Jutri pa že treniram,« je sklenil Zoran, ki je svojo športno pot začel pri Iliriji, vmes bil član Slovana, da je nato pred dvema letoma prišel v Novo mesto.
 

Deli s prijatelji