SUVERENO

Dragić bo v Phoenixu nosil dres s številko 1

Objavljeno 20. julij 2012 11.46 | Posodobljeno 20. julij 2012 11.46 | Piše: R. T., STA

Slovenski košarkarski reprezentant bo po vrnitvi v Phoenix nasledil legendarnega Steva Nasha.

Goran Dragić.

PHOENIX – Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić se je v velikem slogu vrnil v Phoenix Suns. Pri zasedbi iz Arizone, kjer je Ljubljančan leta 2008 tudi začel svojo kariero v NBA, bo v štirih letih zaslužil 30 milijonov dolarjev, na današnji novinarski konferenci pa je predstavil tudi dres s številko 1.

»V Phoenix se je vrnil povsem drugačni Dragić. Zdaj sem povsem drugačen košarkar in drugačna oseba od tiste, ki je v Phoenixu naredila prve korake v ligi NBA. To je tudi eden od razlogov, zakaj sem izbral številko 1. Menim, da je to prava številka zame. Na začetku svoje poti v ZDA sem bil še neizkušen, slabo sem poznal tukajšnjo kulturo in jezik. Bilo je težko, zdaj se v Phoenixu počutim kot doma,« je med drugim dejal Dragić.

Naslednik Nasha

Ljubljančan je leta 2008 zaigral za Phoenix, kot rezervni organizator igre pa je dve leti in pol nastopal za takrat nedotakljivim Kanadčanom Stevom Nashem. Lanskega februarja je zamenjal okolje in se odpravil v Houston, kjer se je povsem uveljavil, po svoji vrnitvi v Phoenix pa bo skušal zapolniti vrzel po odhodu legendarnega Nasha k Jezernikom iz Los Angelesa.

»Po odhodu iz Phoenixa v Houston sem dobil več priložnosti za dokazovanje, večja minutaža pa mi je prinesla tudi večje zaupanje v lastne sposobnosti. Po mojem odhodu iz Phoenixa ni bilo nobenih zamer do vodstva kluba. Odhod je le pospešil moj košarkarski razvoj, dokazal sem svoje sposobnosti,« je dodal Dragić, ki je v minuli sezoni odigral 28 tekem v začetni postavi Houstona, na njih pa je v povprečju na tekmo dosegel 18 točk, 8,4 podaje in 1,82 ukradene žoge.

Goran Dragić se bo zdaj kmalu vrnil v domovino, v novem Telemachovem prostoru (showroom) na Mestnem trgu 23 v Ljubljani pa bo 24. julija pripravil tudi novinarsko konferenco za slovenske medije.

Deli s prijatelji