POGODBA

Dragić bo podpisal za 90 milijonov dolarjev

Objavljeno 01. julij 2015 19.42 | Posodobljeno 01. julij 2015 19.45 | Piše: STA, Ma. F.

Pogodbo bo uradno sklenil 9. julija, ko je prvi dan, ki ga liga NBA dovoljuje za sklenitev pogodb.

Goran Dragić.

MIAMI – Negotovost, kje bo kariero nadaljeval Goran Dragić, ni trajala dolgo. Kmalu po začetku roka za pogajanja s prostimi igralci v ligi NBA so ameriški mediji že sporočili, da sta se Miami in slovenski zvezdnik pod koši dogovorila za petletno pogodbo, vredno 90 milijonov dolarjev.

Potem ko je novico najprej sporočil ESPN, eden vodilnih ameriških športnih portalov, je tudi lokalni časnik Miami Herald razveselil navijače Vročice s potrditvijo sklenitve pogodbe, ki je najdonosnejša za katerega koli slovenskega športnika doslej.

Zapisali so, da je prihodnost ekipe spet svetlejša, ker se je Goran strinjal z večletno pogodbo. Sklenili jo bodo za pet let, s tem da bo zadnje leto lahko igralec predčasno zapustil ekipo. Na ta način naj bi se leta 2019 spet pogajal za novo pogodbo ali pa se bo lahko preselil drugam.

Uradno šele po 9. juliju

Vrednost pogodbe je 90 milijonov dolarjev, kar pomeni 18 milijonov dolarjev na sezono, to pa je seveda daleč največ, kar bo slovenski košarkar zaslužil v karieri. Miami Herald je še zapisal, da bo Dragić, ker je sklenil petletno pogodbo, s tem morda nudil več manevrskega prostora za Miami pri pogajanjih z Dwyanom Wadom, kar naj bi bila prva naloga vodilnih pri klubu pri gradnji ekipe za naslednje sezone.

Na novico o sklenitvi dogovora se je med prvimi na spletnih omrežjih odzval Dragićev soigralec Hassan Whiteside, ki je slovenskemu košarkarju čestital za »vrnitev v družino« in obenem hudomušno vprašal, ali si lahko sposodi pet milijonov dolarjev.

Uradno bodo lahko prestope sporočali oziroma sklepali pogodbe šele po 9. juliju, ko se v ligi NBA izteče rok za dogovore s prostimi igralci.

Deli s prijatelji