PREKRŠEK

Dopingirani Slovenec razočaral šefe

Objavljeno 13. junij 2012 10.57 | Posodobljeno 13. junij 2012 10.57 | Piše: D. P.

Blaž Furdi je na rave zabavi segel po prepovedani substanci, danes se kesa. Zaradi prekrška bo ostal brez nastopa na Dirki po Sloveniji, ki se začne jutri.

Vodstvo avstrijske kolesarske ekipe Tirol Cycling Team je zaradi pozitivnega vzorca A na dopinški kontroli začasno suspendiralo svojega slovenskega legionarja Blaža Furdija. Po poročanju avstrijske agencije Apa so pri 24-letniku našli sledi amfetaminov. Kot je pojasnil menedžer ekipe Thomas Pupp, naj bi kolesar, trenutno drugi v avstrijskem pokalu, na enem od praznovanj v Sloveniji maja letos ob alkoholu zaužil tudi drogo spid, le nekaj dni pozneje pa je bil na eni od dirk pozitiven na dopinškem testu.

Delodajalci so besni na Slovenca. »Ne vem, kako je lahko kdo tako neumen, da tako ogrozi svojo obetavno kariero in da ne pomisli na vso ekipo. Kar si je Furdi privoščil ob prostem koncu tedna, se ne da opravičiti,« je o nekdanjem kolesarju Adrie Mobila in Save dejal Pupp in imel v mislih tudi letošnjo Dirko po Avstriji, kjer bodo slovenskega kolesarja še kako pogrešali.

Furdi ne skriva, da mu je hudo in krepko žal za nepremišljeno potezo. »Vodstvo ekipe me je obvestilo, da sem imel pozitiven vzorec A na drugi dirki avstrijskega pokala GP Sportland NÖ. Pozitiven naj bi bil na amfetamin. Sicer še nisem prejel nobene dokumentacije v povezavi s tem, a vem, da sta bila vzorca, ki so mi ju odvzeli na naslednjih dveh dirkah, negativna. Naredil sem napako, kar priznam, saj sem se teden dni pred dirko, na kateri sem bil pozitiven, udeležil rave partyja, na katerem sem zaužil prepovedano substanco.« Dejanje je že obžaloval, a bo bolj malo pomagalo. Črno piko že ima. Potreboval bo precej časa, da spomin zbledi in da si povrne zaupanje šefov.

Deli s prijatelji