VELIKA PREDNOST

Domače odbojkarice premagale Ljubljančanke

Objavljeno 06. maj 2016 00.12 | Posodobljeno 06. maj 2016 00.12 | Piše: STA, T. Pa.

Odbojkarice Nove KBM Branik so v četrti finalni tekmi končnice v 1. DOL za ženske doma premagale Calcit Ljubljana s 3 : 0.

MARIBOR – Odbojkarice Nove KBM Branik so v četrti finalni tekmi končnice v 1. DOL za ženske doma premagale Calcit Ljubljana s 3 : 0 (25, 16, 13).

Tekma se je začela nervozno, igralke obeh ekip so slabo izvajale predvsem začetne udarce, ko pa je začetna nervoza popustila, so gledalci spremljali zanimivo igro. Nekaj več od nje so imele ljubljanske odbojkarice, ki so točke dosegale prek Slavine Koleve in Elene Kučej. Ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16 : 12 za Calcit, gostje so štiri točke prednosti po zaslugi učinkovite Olivere Kostić imele tudi pri izidu 20 : 16. V nadaljevanju so se razigrale Marina Cvetanović, Saša Planinšec in Iza Mlakar, ki so poskrbele za preobrat z vodstvom 23 : 22 in 24 : 23, nato pa so mariborske odbojkarice pri 25 : 25 osvojile točki in tudi niz.

Mariborčanke so v drugem nizu zaigrale še bolj zavzeto, zbrano in odločno. Po vodstvu 11 : 7 je trener Ljubljančank Gašper Ribič namesto Monike Potokar v igro poslal Urško Igličar, a zamenjava ni prinesla pričakovanega učinka. Mlakarjeva in Cvetanovićeva sta po natančnih podajah Sare Najdič točke dosegali v serijah in povedle z 18 : 11. Ko je mariborska ekipa odlično zaigrala še v obrambi, se je prednost iz minute v minuto večala. Z delnim izidom 6 : 0 so domače povedle 24 : 14, nato pa ob bučnem navijanju številnih gledalcev – tekmo jih je spremljalo kar tisoč – brez težav osvojile niz.

V tretjem nizu je bila igra do izida 9 : 7 izenačena, nato pa je mariborska ekipa zagospodarila na igrišču in s točkami neustavljive Mlakarjeve osvojile kar osem točk zapored ter povedla z 18 : 7. Državne prvakinje so v teh minutah delovale izgubljeno, slabo so prejemale, igrale nepovezano v polju in neučinkovito v napadu. Napake v njihovi igri so se vrstile ena za drugo. Prednost domače vrste je ob bučnem navijanju gledalcev naraščala iz minute v minuto, gostje pa so brezvoljno le še čakale, da se tekma čim prej konča.

Deli s prijatelji