OP FRANCIJE

Đoković vendarle v finalu

Objavljeno 06. junij 2015 17.37 | Posodobljeno 06. junij 2015 17.37 | Piše: STA, S. U.

Prvi nosilec in igralec sveta je v današnjem nadaljevanju v petek prekinjenega drugega polfinala proti tretjemu nosilcu Andyju Murrayju zmagal s 6 : 3, 6 : 3, 5 : 7, 5 : 7 in 6 : 1.

PARIZ – Srbski teniški igralec Novak Đoković se je prebil v nedeljski finale odprtega prvenstva Francije v Roland Garrosu. Prvi nosilec in igralec sveta je v današnjem nadaljevanju v petek prekinjenega drugega polfinala proti tretjemu nosilcu Britancu Andyju Murrayju zmagal s 6 : 3, 6 : 3, 5 : 7, 5 : 7 in 6 : 1, v nedeljo pa se bo meril s Švicarjem Stanom Wawrinko.

Đokoviću manjka le še košček sestavljanke, v nedeljo bo namreč lovil še edini naslov za grand slam, ki mu v karieri manjka, odprto prvenstvo Francije. V tej in že lanski sezoni neustavljivi Srb je v današnjem nadaljevanju polfinala, ki sta ga sinoči prekinila dež in tema, dvoboj skoraj postavil na glavo. Po izenačenem izidu 3 : 3, potem ko je izgubil tretji niz, je danes svojo glavo reševal v zadnjem, odločilnem petem.

Pripravljen na Škotov nalet

Murray se namreč kljub zaostanku z 1 : 2 v igrah ni vdal, v četrtem nizu je wimbledonski prvak zaigral kot prerojen in izid v setih izenačil na 2 : 2. Izkoristil je ponujeno priložnost, ki mu jo je dal prekinjeni dvoboj. Potem ko je v petek zvečer tretji niz odločil v svojo korist, je vedel, da je v bržkone za oba igralca neprespani noči v psihološki prednosti, saj Srb ni izkoristil ponujene priložnosti, ko je v tretjem nizu že vodil s 5 : 4. Đoković, ki lovi 16. zmago na turnirjih za grand slam, je tako v tem dvoboju oddal šele prva niza v letošnjem Parizu.

A Đoković je bil pripravljen na Škotov nalet. V petem nizu ničesar ni prepustil naključju, povedel je z visokih 5 : 1, nato pa na svoj servis za zmago izkoristil drugo zaključno žogico. »Dobro sem se počutil, a Andy se je izkazal za izredno trdoživega nasprotnika. Včeraj sem imel slabši tretji niz, nasprotnik pa mi je v četrtem danes vsilil svoj ritem igre. Njegov servis je deloval res dobro, zato sem vedel, da bo do konca še težka. A sem potem le sestavil svojo igro in uvrstitve v finale se zelo veselim,« je po zmagi dejal prvi igralec sveta.

V finalu z Wawrinko

Đoković se bo zdaj v finalu meril s Švicarjem, ki je v petek v prvem polfinalu premagal Francoza Jo-Wilfireda Tsonagaja s 6 : 3, 6 : 7 (1), 7 : 6 (3) in 6 : 4. Wawrinka se je uvrstil v svoj drugi finale turnirjev za grand slam, prvič pa je tako daleč prišel na pariškem pesku. Zmagovalec lanskega odprtega prvenstva Avstralije, ki počasi izstopa iz sence slavnejšega rojaka Rogerja Federerja – tokrat ga je v Parizu premagal v neposrednem obračunu v četrtfinalu –, bo tako v nedeljo proti Đokoviću lovil svojo drugo veliko lovoriko. Za njegov prvi uspeh na turnirjih najvišje ravni je lani v finalu Melbourna pokleknil Španec Rafael Nadal.

V današnjem ženskem finalu se bosta čez nekaj minut za naslov najboljše pomerili Američanka Serena Williams in Čehinja Lucie Šafarova. Slednja je v prvem polfinalnem dvoboju s 7 : 5, 7 : 5 premagala Srbkinjo Ano Ivanović, Williamsova pa je bila s 4 : 6, 6 : 3, 6 : 0 boljša od Švicarke Timee Bacsinszky. Serena Williams bo tako lovila že 20. naslov za grand slam. Dosedanja rekorderka je Nemka Steffi Graf, ki jih ima v svoji vitrini 22.

Deli s prijatelji