WIMBLEDON 2014

Đoković veliki zmagovalec Wimbledona

Objavljeno 06. julij 2014 21.22 | Posodobljeno 06. julij 2014 21.22 | Piše: STA, S. U.

V velikem finalu prestižnega turnirja v Wimbledonu je prvi nosilec s 6 : 7 (7), 6 : 4, 7 : 6 (4), 5 : 7 in 6 : 4 premagal sedemkratnega zmagovalca Švicarja Rogerja Federerja.

LONDON – Srb Novak Đoković je zmagovalec tretjega turnirja za grand slam v sezoni. V velikem finalu prestižnega turnirja v Wimbledonu je prvi nosilec s 6 : 7 (7), 6 : 4, 7 : 6 (4), 5 : 7 in 6 : 4 premagal sedemkratnega zmagovalca in četrtopostavljenega Švicarja Rogerja Federerja. Za Đokovića je to druga zmaga v Wimbledonu, prvič je bil najboljši leta 2011. Đoković ima zdaj že sedem naslovov na turnirjih za grand slam, od ponedeljka naprej pa bo tudi številka 1 svetovnega tenisa.

Zmago posvetil bodoči ženi in otroku ter tudi lani preminuli prvi trenerki

»Vse skupaj je zelo čustveno. Najprej bi Rogerju čestital za izjemen turnir in izjemen finale. Je vzoren športnik in spoštujem vse, kar je naredil doslej. Hvala tudi njemu, da mi je pustil zmagati,« je malce v šali (in solzah) povedal Đoković. »Po izgubljenem četrtem nizu se je bilo težko sestaviti za petega, ampak mi je uspelo. Vedno sem sanjal o osvojitvi tega turnirja, ki je najboljši v sezoni, največ vreden.« Srbski zvezdnik je zmago posvetil bodoči ženi in otroku pa tudi lani preminuli prvi trenerki Jeleni Genčić. Đoković je v medsebojnih dvobojih s Federerjem znižal zaostanek na 17 : 18.

Švicar pa je dejal: »Odličen finale, ne morem verjeti, da mi je uspelo izsiliti peti niz, ko mi je že kazalo precej slabo. Neverjeten dvoboj, neverjeten turnir, na koncu si je Novak to zmago zaslužil. Užival sem, vidimo se naslednje leto,« je dejal Federer, ki je za igranje v finalu dobil dober milijon evrov.

 

Deli s prijatelji