TENIŠKO PRVENSTVO

Đoković in Federer naprej, Radwanska izpadla

Objavljeno 02. junij 2012 00.17 | Posodobljeno 02. junij 2012 00.18 | Piše: Ma. F., STA

Številki ena in tri svetovnega moškega tenisa Novak Đoković in Švicar Roger Federer za zdaj v Parizu še nista doživela poraza.

Roger Federer.

PARIZ – Številki ena in tri svetovnega moškega tenisa Novak Đoković in Švicar Roger Federer za zdaj na odprtem teniškem prvenstvu Francije v Parizu še nista imela težav. Oba sta si priborila napredovanje v četrti krog drugega turnirja za grand slam v sezoni. Pri posameznicah je v tretjem krogu izpadla tretja nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Radwansko, ki je v drugem krogu izločila sedemkratno zmagovalko turnirjev za grand slam Američanko Venus Williams, je s 6 : 1 in 6 : 2 odpravila Rusinja Svetlana Kuznjecova, ki si je priborila nastop v četrtem krogu.

Rusinja Marija Šarapova je uvodnih dveh krogih izgubila le dve igri. V drugem krogu je s 6 : 1 in 6 : 1 premagala Japonko Ajumi Morito, krvnico Polone Hercog.

Hrvatica poskrbela za presenečenje

Za lepo presenečenje je poskrbela Hrvatica Petra Martić, ki je v drugem krogu ugnala Francozinjo Marion Bartoli, v tretjem pa je premagala še špansko specialistko za peščeno podlago Anabel Medino Garrigues s 6 : 2 in 6 : 1.

Belorusinja Viktorija Azarenka, prva nosilka, je brez velikih težav s 6 : 4, 6 : 4 odpravila Kanadčanko Aleksandro Wozniak. V četrtem krogu se bo merila s Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, 15. nosilko, ki je s 6 : 2, 6 : 1 odpravila Španko Mario Jose Martinez Sanchez.

Federerja v osmini čaka Goffin

Federer se je moral v tretjem krogu Roland Garrosa kar potruditi s Francozom Nicolasom Mahutom. Federerja v osmini finala čaka Belgijec David Goffin.

Tudi sedmi nosilec Čeh Tomaš Berdych z Južnoafričanom Kevinom Andersonom ni imel lahkega dela. Premagal ga je s 6 : 4, 3 : 6, 6 : 7, 6 : 4 in 6 : 4.

V osmino finala se je sprehodil trenutno najboljši teniški igralec na svetu. Đokoviću je domačin Nicolas Devilder povzročil še manj napora kot Slovenec Blaž Kavčič v drugem krogu. Izid dvoboja z Devilderjem je bil 6 : 1, 6 : 2, 6 : 2 za Đokovića, ki se bo v osmini finala meril z Italijanom Andreasom Seppijem, 22. nosilcem.

Peti nosilec Francoz Jo-Wilfried Tsonga ni imel prevelikih težav z Italijanom Fabiem Fogninijem.

Deli s prijatelji