WIMBLEDON

Đoković brez truda, Serena Williams pa s težavami v osmino finala

Objavljeno 04. julij 2015 00.36 | Posodobljeno 04. julij 2015 00.36 | Piše: STA, T. L.

Kdo vse se je uvrstil v osmino finala na legendarnih wimbledonskih zelenicah.

LONDON – Prva nosilca tretjega letošnjega velikega teniškega turnirja Srb Novak Đoković in Američanka Serena Williams sta se uvrstila v osmino. Đoković proti Avstralcu Bernardu Tomiću ni imel težav, mnogo več pa jih je imela Američanka, ki je bila proti domačinki Heather Watson že v izgubljenem položaju, a se je na koncu vendarle rešila.

Za Srba je bila to že četrta zmaga v četrtem medsebojnem obračunu, tekmeca pa je zasenčil v vseh elementih. V osmini finala se bo pomeril z Južnoafričanom Kevinom Andersonom, ki je bil boljši od Argentinca Leonarda Mayerja.

Kdo še v osmini?

Brez težav se je v osmino finala uvrstil tudi Švicar Stan Wavrinka, zmagovalec letošnjega pariškega turnirja, v treh nizih je izločil Španca Fernanda Verdasca. Neuspešna pa sta bila sedmi nosilec Kanadčan Miloš Raonić, od katerega je bil v štirih nizih boljši Avstralec Nick Kyrgios, in 11. nosilec Bolgar Grigor Dimitrov, v treh nizih je moral priznati premoč Francozu Richardu Gasquetu.

Britanka Watsonova je proti Sereni v tretjem nizu pri vodstvu s 5 : 4 servirala za zmago, toda Serena se je na koncu vendarle rešila. »To je bil eden izmed najtežjih dvobojev v moji karieri. Heather je pred svojimi navijači igrala neverjetno, mislim, da bi si celo zaslužila zmagati. A odločile so izkušnje,« je po zmagi dejala Williamsova.

V osmini finala se bo pomerila s sestro Venus, s katero se na največjih turnirjih nista srečali že od wimbledonskega finala leta 2009. Zadnjič sta medsebojni dvoboj odigrali v Montrealu lani, ko je bila boljša 35-letna starejša sestra, vendar v medsebojnih obračunih zaostaja z 11 : 14. Venus je sicer v tretjem krogu premagala Srbkinjo Aleksandro Krunić.

V ženski konkurenci si je napredovanje zagotovila tudi četrta nosilka Rusinja Marija Šarapova, s 6 : 4 in 6 : 3 je ugnala Romunko Irina-Camelio Begu. Z odličnimi predstavami nadaljuje tudi Švicarka Belinda Bencic, ki je s 7:5 in 7:5 je bila boljša od Američanke Bethanie Mattek-Sands. V osmino finala je napredovala tudi šesta nosilka, Čehinja Lucie Šafařova, boljša od Američanke Sloane Stephens.

Deli s prijatelji