OP AVSTRALIJE

Đoković: Armstrongovo početje je velika sramota

Objavljeno 18. januar 2013 13.35 | Posodobljeno 18. januar 2013 13.36 | Piše: STA, R. T.

Prvi tenisač sveta Novak Đoković je po novi zmagi v Melbournu ogorčeno govoril o dopinškem goljufu Lanceu Armstrongu.

MELBOURNE – Dvakratni branilec naslova na odprtem teniškem prvenstvu v Melbournu in prvi igralec sveta Srb Novak Đoković se je brez izgubljenega niza že uvrstil v osmino finala tekmovanja. Danes je s 6 : 4, 6 : 3 in 7 : 5 premagal še 31. nosilca, Čeha Radeka Štepaneka. V osmini finala Đokovića čaka boljši iz dvoboja med rojakom Stanislasom Wawrinko in Američanom Samom Querreyjem.

»Armstrong mora plačati za vse laži«

Novinarji so Đokovića povprašali tudi o primeru Armstrong. Prva teniška violina ni izbiral besed in je bil zelo oster do Lancea Armstronga, ki je priznal goljufanje ter uporabo nedovoljenih sredstev in metod za povečevanje športne vzdržljivosti: »Proti njemu so imeli na stotine dokazov, zato mislim, da je velika sramota, da je lahko deloval v športu. Pomagal si je z goljufijo, goljufal je vse po vrsti s svojo karierno in življenjsko zgodbo. Mislim, da bi mu morali odvzeti prav vse lovorike, ki jih je osvojil. To, kar je počel, ni pošteno, ni pošteno do drugih športnikov. To nikakor ne more biti način za doseganje uspehov v športu. Zato sem prepričan, da bi moral plačati za vse laži, ki jih je trosil v vseh teh letih.«

Nosilke napredovale v osmino finala

Z dvoboji tretjega kroga so opravile tudi nekatere posameznice, nosilke niso imele težav pri napredovanju. Četrta nosilka, Poljakinja Agnieszka Radwanska, je s 6 : 3 in 6 : 1 ugnala Britanko Heather Watson, peta nosilka, Nemka Angelique Kerber, je s 6 : 2 in 7 : 5 premagala Američanko Madison Keys, šestopostavljena Kitajka Li Na pa je bila s 6 : 4 in 6 : 1 boljša od Romunke Sorane Cirstea. V srbskem derbiju je Ana Ivanović s 7 : 5 in 6 : 3 ugnala Jeleno Janković.

Drugopostavljena Rusinja Marija Šarapova je premagala Američanko Venus Williams in gladko napredovala v četrtfinale. Šarapova je omenjeni turnir osvojila leta 2008, tokrat pa se je do četrtfinala prek Williamsove sprehodila s 6 : 1 in 6 : 3 v 79 minutah.

Srebotnikova uspešna tudi v mešanih parih

Uspešna je bila tudi najboljša slovenska igralka dvojic Katarina Srebotnik, ki se je po četrtkovi zmagi v prvem krogu ženskih dvojic danes uvrstila v drugi krog mešanih parov. Skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem je s 6 : 3 in 6 : 3 premagala avstralski par Olivia Rogowska Marinko Matosevic.

Deli s prijatelji